Dieren willen vuurwerkvrij Veldpark (filmpje)

Jij als lezer weet vast dat dieren over het algemeen niet kunnen lezen of schrijven. Het bewonersinitiatief Vuurwerkvrije Zone’s is niet voor hen weggelegd, want zo’n aanvraag indienen is dan vrij lastig.

De Partij voor de Dieren onder leiding van Judith Raa besloot de dieren uit het Veldpark een pootje te helpen, en deed voor hen een aanvraag.

Die aanvraag werd afgewezen omdat Judtih Raa en consorten geen bewoners zijn, en dus niet het initiatief mogen nemen.

Daarop hebben de dierenmensen zelf een paar borden gemaakt en deze vanochtend opgehangen. Rechtsgeldig is het niet, er zal niet worden gehandhaafd. Maar dat geldt ook voor de ‘officiële’ borden.

Wij maakten een documentaire van een minuut:

Deel dit artikel:

6 reacties

 • erik

  Wat jammer dat zo’n partij altijd van dit soort wereldvreemde types aantrekt

 • Henk

  Je zou ook al het vuurwerk in het park kunnen afsteken, veel ruimte. Kunnen de hondenbezitters bij huis blijven (blijft het park stront-vrij).

 • Dirk Boet

  Er leven ook veel andere dieren in het Veldpark zoals bijvoorbeeld vogels, deze hebben ook erg veel last van het vuurwerk, daar houd niemand rekening mee helaas.
  Mijn inziens behoort een park toe aan dier en mens voor rust en geen vuurwerk of kermis.

 • hans van loo

  En in december 2019 start de vuurwerkdiscussie opnieuw. Ze dronken een glas,deden een plas en de rotzooi bleef voor wat ie was…
  Het is een getuigenis van een enorme politieke besluiteloosheid en lamlendigheid om tot een algemeen verbod op consumentenvuurwerk te komen.Fijnstof.Hoezo Klimaatwet,die inmiddels tot een ware hysterie is uitgegroeid? En om over al die andere ellende die dat vuurwerk kan veroorzaken maar te zwijgen Is allemaal lang bekend.

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *