Diesel wordt turbo: reddingshonden in actie in het Twiske

Hoewel wij tevergeefs zochten naar het vaatje rum onder de sterke kinnen was het bezoekje aan de demonstratie van de reddingshonden (voornamelijk Newfoundlanders) in het Twiske toch de moeite waard.

foto 2Tot vanmiddag 15:00 uur springen de dappere dieren nog uit een boot om drenkelingen te redden of de boot voort te trekken (Kelvin de Ruiter is er niks bij )

De middag wordt georganiseerd door Waterwerk West: een groep vrijwilligers en liefhebbers van Newfoundlanders. Hier vind je hun website, met de agenda en een routebeschrijving.

foto 1-20Op de foto’s zie je Diesel in actie. Diesel veranderde in een turbomotor zodra zijn voorpoten het water raakten.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Huibert Latenstein

    Heb mij laatst weer zeer verbaasd, over de grote wereldvreemdheid van de dierenbescherming en partij van de dieren welke niet wilden dat deze honden zouden worden ingezet als reddingshond. Familieleden van mij hadden een zwarte en het grootste genoegen voor dat beest was water en zwemmen.

  • Jan Otten

    Geweldige honden, en laat ze doen waar ze goed in zijn. Redden van mensen is een spel voor hun, en wel life saver 🛟 voor ons mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *