Dinsdag 12/7 AZC in Zaans Beraad

Minstens 10 buurtbewoners gaan inspreken op dinsdag 12 juli tijdens het Zaans Beraad als over de locatiekeuze voor een Asielzoekerscentrum in Zaandam wordt gedebatteerd.

De locatie die de gemeente op het oog heeft is Saendenborch, het voormalige UWV-kantoor op de hoek van de Stationsstraat en het Rustenburg.

Vanaf 2017 moeten daar 500 asielzoekers in gehuisvest worden. Het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) wil de locatie in het centrum van Zaandam 10 jaar lang gebruiken.

Tijdens de de informatieavond vorige week werd al duidelijk welke onderwerpen veel vragen opriepen. Was 500 niet erg veel, en moest het nu wel op zo’n centrale plaats in de stad? Ook waren er vragen over de verkeersveiligheid tijdens verbouwing, de voorzieningen voor asielzoekers en parkeerruimte.

De inspraakronde is van 19:30 tot 20:15 in de Raadszaal, insprekers kunnen zich overigens nog steeds melden via via raadsgriffie@zaanstad.nl.

Vanaf 20:20 zal de locatiekeuze door de gemeenteraadsleden in het Zaans Beraad besproken worden.

Er staan ook andere onderwerpen op de agenda: het parkeerbeleid, het Brokkingterrein en de marketingactiviteiten van Zaanstad.

Deel dit artikel:

2 reacties

 • Barend

  Het zal wel weer zo worden dat er ipv 500 er 499 geplaatst worden. Met de vraag van omwonenden om minder asielzoekers zal hieraan voldaan worden. Gutgut, “iedereen” blij en de mond gesnoerd.

  Heeft iedereen gehoord van Dick Schoof hoofdcoördinstor NCTV, die nu toegeeft dat oa IS gebruik maakt van de “vluchteling”enstroom .
  Iets waar ik een jaar terug al mijn bedenkingen bij had omdat iedereen dit ontkende of bagatelliseerde.

  Heeft iedereen gehoord op de radio gister dat het aantal vrouwen dat oa in Keulen dat sexueel lastiggevallen is afgelopen oudejaarsnacht, veel groter is dan gedacht? Dit waren voornamelijk Noord-Afrikanen en Afghanen.(geen Syriërs !!!).

  Mijn eerste vraag toentertijd was juist om oa de bovengenoemde redenen om de vluchtelingenstroom met argusogen te bekijken en deze als zodanig te behandelen. Men liet/laat zich té emotioneel betrokken raken bij dit soort omstandigheden. Sommigen zelfs tot het naïeve en kinderlijke toe(Annie de Ronde). Het is te hopen dat het in de toekomst nog mogelijk is om degene die hun knar in het zand staken en zelfs anderen uitmaakte voor racist die niet hun kinderlijke mening deelde, alsnog voor de rechter ter verantwoording gebracht kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *