Directeur Filmhuis De Fabriek vertrekt na half jaar

Chantal Trigallez, sinds 1 april directeur van filmtheater De Fabriek stapt binnen een half jaar op. Ze vertrekt per 1 oktober en wordt dan directeur van een bibliotheek in Noord-Holland. 

Trigallez was de opvolger van Parwin Mirrahimy die hoofd programmering bij het Nederlands Filmfestival werd.

Een van de taken van de nieuwe directeur was het voorbereiden van de verhuizing van De Fabriek naar het Cultuurcluster. Trigallez begeleidde in haar woonplaats Hoorn de overstap van cinema Oostereiland naar het kunst- cultuurcentrum Oostereiland.

Filmhuis-voorzitter Sjoerd Jans stond niet te juichen bij het nieuws:

‘Chantal heeft de interne organisatie strakker op de rails gezet, maar ze is nu weggekocht. Het is niet anders…’

Ze starten niet direct een nieuwe sollicitatieprocedure, maar gaan zich beraden op een plan voor de toekomst.

Update:

Deel dit artikel:

8 reacties

 • Jan de Bruin

  Tsja, na Parwin wordt het Chantal ook duidelijk dat de gang naar een peperduur en nog lang niet gerealiseerd cultuurcluster is. Het bestek nog niet geschreven en begroot, de europese aanbesteding nog niet in zicht, nog geen
  aannemer en projectontwikkelaar voorhanden en alweer een ferme overschrijding van de bouwsom in het verschiet!!
  Het wordt nu echt tijd dat een nieuwe raad in mei haar zegeningen gaat tellen en een streep zet door alle cultuur
  te clusteren op de duurste m2 van Zaanstad.
  Het kultuurklutser gaat naar de bestuursrechter, de hoge raad en als het nodig is naar het europees hof voor de rechten van de mens om een referendum te realiseren. Geachte Raad van Zaanstad: DE BEVOLKING IS TEGEN DE VERKWISTING VAN BELASTINGGELD !!

  • Boon

   Over verkwisten van belastinggeld gesproken. Jouw actie moeten de burgers van Zaanstad echt ophoesten. Jij vertrekt met de Noorderzon e n de bewoners krijgen jouw en de rekening van de gemeente.

 • Verse zuurstof?
  En dan rondpompen?
  Dat je het uit je pen krijgt!
  Begrijp nu opeens die bedompte lucht in onze vaderlandsche bibliotheken.
  Dat is de geur van ‘beleid’ (= ‘een plan voor de toekomst’ maken).

 • Pieter de Vente

  De zure Kultuurklutser weer in actie. Hou toch op Jan. Je loopt met molentjes (Zaanse hoop ik). En spreekt NEP nieuws. Het wordt het meest spraakmakende Cultuurhuis van Nederland. Op een perfecte plek. Schitterende gebouw op. Veel beter dan de glazen bak waar Jan’s schilderijendepot is gevestigd. Dat draaide in Jan zijn tijd ook altijd zo lekker winst!

  • Merel Kan

   Je kan van Jan’s mening van alles vinden, maar degenen die hier -via De Orkaan- dmv verschillende nep-namen en fake-accounts, beledigend reageerden, dat waren voorstanders van het geforceerd samenklitten van onze culturele instellingen.
   Als je het over NEP nieuws gaat hebben, zien wij daarvan graag een onderbouwing.

 • rj

  Met deze Chantal heb ik te maken gehad, als aankomend vrijwillige operateur. Gewoon, voor de lol. Ik heb er niet zulke geweldige ervaringen aan over gehouden. Leerzaam, dat wel. Prettig niet.

  Dat is echter nog niet alles. Ik heb het bestuur en specifiek aan voorzitter Jans een mail gestuurd, waarin ik enerzijds meedacht en reageerde op de in mijn beleving lichtzinnige en doorzichtige argumenten voor verplaatsing van filmtheater De Fabriek naar het cultuurcluster, en zijdelings opteerde ik erin voor de functie die Chantal nu achter zich laat; die mail moet echter nu nog beantwoord worden.
  Misschien dat ik er goed aan doe die mails aan Chantal en bestuur eens aan De Orkaan te laten lezen? Wellicht dat er dan wèl een antwoord op te forceren valt?
  rj

 • Jan Schoen

  Het is erg dapper om onder fakenamen op iemand te schelden die een andere menig is toegedaan dan dat jij huldigt. Het valt mij op dat veel voorstanders van het Cultuurcluster deze laakbare handelswijze hanteren. Jan de Bruin durft een standpunt met onderbouwde argumenten te verdedigen. Daar moet je lef voor hebben. Hij is een volhouder met hart voor zijn omgeving, iemand die meer betekent voor de Zaanstreek dan alle naamloze blaffers bijelkaar. Hij verdient het niet om anoniem de mantel uitgeveegd te worden. Het is zorgelijk dat het vrijwel onmogelijk is geworden om je mening in het openbaar te ventileren zonder dat je door een cohort sluipschutters wordt getrakteerd op scheldkanonnades die vanuit veilige social media hinderlagen op je afgevuurd worden. Dichter Hans Verhagen zei onlangs: ‘Gevoelsarm leven is de norm geworden, hebzucht heerst, en om in die koude waanzin te overleven is eigengereidheid noodzakelijk.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *