In 2020 kon voor het eerst sinds 1994 de jaarlijkse wandel vrijmarkt (Kaike & Koiere) in Zaandijk vanwege corona niet doorgaan.

Dit jaar wordt de traditie weer opgepakt: een markt 2.0 (met de 1,5 meter regel) onder het motto ‘geen gesleur, verkoop uw oude spullen bij de voordeur!’

Sinds 1994 organiseert de Stichting Zaandijk Leeft een jaarlijkse markt. De eerste keer als onderdeel van de Zaandijk500 feestweek en daarna ter afsluiting van de zomer. De Kaike & Koiere markten zijn voor Zaandijk jaren de bron geweest waaruit de andere activiteiten zoals de intocht van Sinterklaas werden betaald.

De Zaandijker wandel vrijmarkt staat gepland voor zondag 12 september 2021 van 10.00 t/m 17.00 uur. Je kunt je tot 22 augustus inschrijven bij Zaandijk Leeft. Deelname is gratis, een donatie wordt gewaardeerd maar hoeft zeker niet.

Het gaat niet om commerciële verkoop, de markt is bedoeld voor hobbyisten, handgemaakte creaties of tweedehandse artikelen. Iedere Zaandijker kan de verkoper worden vanuit de eigen voortuin of vanaf de eigen stoep.

Foto’s van een vorige editie (nog in de 1.0 modus).