Dodelijk ongeval Peperstraat, politie zoekt getuigen

De politie is op zoek naar getuigen van verkeersongeval waarbij vrijdag een 77-jarige vrouw uit Zaandam omkwam.

Het slachtoffer kwam onder een vuilniswagen terecht die vanaf de Peperstraat rechtsaf sloeg de Symon Claeszstraat in.

Het ongeval gebeurde vrijdag 15 februari omstreeks 10.30 uur. De 52-jarige vuilniswagen-bestuurder uit Hoorn zou met lage snelheid rechtsaf zijn geslagen. Het slachtoffer zou op de fiets naast de vrachtwagen hebben gereden.

Het slachtoffer raakte ernstig gewond. Zij werd nog gereanimeerd, waar overleed ter plaatse aan haar verwondingen.

De bestuurder van de vuilniswagen werd (zoals gebruikelijk bij ernstige aanrijdingen) aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De vrachtwagen is in beslag genomen voor onderzoek.

Omdat het onduidelijk is hoe het ongeval plaats heeft kunnen vinden, vraagt de politie getuigen zich te melden. De politie in Zaandam is bereikbaar via tel.nr. 0900-8844.

Foto boven: 112FotoZaanstad, onder de hoek waar het ongeluk gebeurde (Google Streetview)

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Siem Meijn

  Het is natuurlijk vreselijk wat hier gebeurd is, voor beide partijen. Deze kruising fiets ik vele malen zo ook met mijn kleinzoon. Als wij staan te wachten voor het stoplicht in de Symon Claeszstraat om over te steken,staat het stoplicht aan de overzijde ook op groen. Vele malen gebeurd het als wij op de fiets op gaan rijden dat er net even iemand voor ons de Peperstaart op komt rijden met een rot gang. Het scheelt dan net geen 50 cm. Of wij zijn de klos. Nou is er ook een dame, als ik dinsdag of vrijdag ochtend 9.00 uur daar over wil steken met de fiets, dit ook flikt net even gauw voor je langs. Dan nog je aan kijken met ogen die je wel kunnen doden. Terwijl ze weet dat zei moet wachten.Ik hoop dat zei dit leest. Het is een levens gevaarlijk kruising.

 • T mandjes

  Zou het niet mogelijk zijn als het stoplicht voor beide op groen gaat dat er dan een oranje licht
  als waarschuwing gaat knipperenT mandjes

 • Wouter

  Ik snap het wel…helaas. Die kruising is niet de meest veilige. Als ik daar fiets kijk ik, ondanks een groen licht, goed om mij heen.

  Die betreffende rechtsaf, zowel de rijbaan als de fietsers krijgen daar gelijktijdig groen. Voor het auto verkeer zit er nog een busbaan tussen. Als je dan alvast een beetje instuurd om de busbaan te overbruggen kan ik mij heel goed voorstellen dat er een fietser in de dode hoek terecht kan komen.

  Heel triest dit, sterkte aan de nabestaanden en de vuilniswagenchauffeur.

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *