DOKA: maak Padlaan tijdelijk weer tweerichtingsverkeer

Winkeliers in Krommenie hebben de afgelopen jaren veel last van het werk aan wegen in hun dorp gehad. Dat leidde in sommige gevallen tot omzetverlies van 5 à 10 procent.

Ze roepen Zaanstad op om bij de komende werkzaamheden aan de Weversstraat de Padlaan tijdelijk weer tweerichtingsverkeer te maken. Als dat niet lukt zou het werk tot na de kerst uitgesteld moeten worden.

Tijdens de eerdere werkzaamheden aan de Iepenstraat zou het centrum al slecht bereikbaar zijn geweest. Omrijden via de Rosariumlaan is volgens de winkeliers geen logische route.

“Die afsluiting heeft bij de meeste winkeliers geleid tot een omzetdaling van vijf tot tien procent. Daaronder zijn filiaalbedrijven die hun resultaten kunnen vergelijken met die van andere filialen in de buurt.”

Eigenlijk zou de Weverstraat ook tijdens de kerstdagen afgesloten zijn voor werkzaamheden.

“We zijn danig geschrokken van de mededeling dat in het laatste kwartaal van dit jaar in vervolg op de werkzaamheden aan de Iepenstraat de Weverstraat op de schop wordt genomen. Daardoor wordt dezelfde doorgaande weg naar het centrum opnieuw in korte tijd geblokkeerd. Nota bene in de periode met de Sinterklaas- en kerstdrukte die winkeliers hard nodig hebben voor de continuïteit van hun activiteiten.”

De zestig DOKA-winkeliers verbazen zich erover “dat dergelijke ingrijpende maatregelen worden genomen zonder overleg met de betrokkenen en ogenschijnlijk met weinig kennis van de situatie ter plaatse en van mogelijke alternatieven.”

Als de werkzaamheden aan de Weverstraat doorgaan zou de Padlaan dus weer tijdelijk tweerichtingsverkeer worden, maar wel met een maximum snelheid van 30 km.

Blauwe zone

DOKA vraagt opnieuw om uitbreiding van de blauwe zone tot de hele Heiligeweg:

“Toestaan van vrij parkeren op een groot deel van de Heiligeweg veroorzaakt een tweedeling die in de praktijk leidt tot oneigenlijk gebruik van de parkeerruimte voor winkels. Tot het langdurig bezet houden van parkeerplaatsen in een winkelgebied die primair bestemd zijn voor het winkelende publiek.

Met het vrij parkeren op een deel van de Heiligeweg komt de gemeente tegemoet aan de wensen van enkele bewoners, maar dupeert daarmee een veel grotere groep bezoekers van het winkelgebied.”

Ook willen ze dat onderzocht wordt of de parkeergarage onder de Dekamarkt aan de Heiligeweg gratis toegankelijk gemaakt kan worden.

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *