Doolhof Russische Buurt

Inrijden, of juist niet? Poller weer in werking? Of tot eind van dit jaar buiten gebruik? Czaar Peterstraat één- of tweerichtingsverkeer?

De brug tussen Hogendijk en Czarinastraat is weer open zodat verkeer weer vanaf de Hogendijk de straat in kan. Maar is de poller dan weer naar beneden? Volgens het ene bord wel en volgens het andere niet (dat laatste bord heeft gelijk).

Peter van Haasen, PVV-fractieleider en buurtbewoner telde 15 verkeers- en onderborden die in dr afgelopen maanden afgeplakt zijn of van vuilniszakken zijn voorzien om tijdelijk het verkeer te regelen.

Van Haassen is – net asl veel buurtbvewoners de weg een beetje kwijt:

“Alle noodborden zijn nu dus ook verwijderd en de vuilniszakken op de verkeersborden zijn allemaal stuk of weg, het is dus totaal onduidelijk of de eenrichtingsverbod in de Czaar Peterstraat weer is hersteld. Iedereen gebruikt dus ook beide richtingen.

Binnenkort wordt de Hogedijk voorzien van nieuwe riolering en nieuwe bestrating en zal de Russische buurt vanaf de Provinciale weg weer afgesloten worden. Dus is er dan weer tweerichtingsverkeer in de Czaar Peterstraat noodzakelijk.

Maar buurtbewoners en ondernemers vragen zich nu wel af wat wel en niet mag.”

Hij stelde vragen, o.a.:

 • Is de eenrichting rijroute in de Czaar Peterstraat weer hersteld of mag er nog steeds vanaf de Wilhelminabrug de Czaar Peterstaat gebruikt worden?;
 • Indien dit niet het geval is, waarom zijn dan alle noodborden verwijderd?
 • Waarom is het bord dat de poller tot 31 december buiten gebruik is verwijderd?, de poller is
 • namelijk in zijn geheel verwijderd;
 • Wordt de poller binnenkort terug geplaatst, zo ja wanneer?
 • Indien de Hogendijk wordt afgesloten wordt de Czaar Peterstraat dan weer twee richtingen

En als uitsmijter: “

Kan het jojoën met verkeersregels en verkeersborden tot onveilige situaties leiden en moet
dat niet voorkomen worden?”

Foto boven: brug tussen Hogendijk en Czarinastraat met en niet bestaande eenrichtingsverkeer en d suggestir van een werkende poller (De Orkaan), onder Czaar Peterstraat (Peter van Haasen).

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Peter van Haasen, PVV

  Ik kreeg buurtbewoners aan de deur met deze vragen, waar ik zelf ook geen antwoord op wist. Na een meer dan een jaar kwartetten met verkeersborden is het overzicht compleet verdwenen.

 • wendy kind

  Laatst nog de gemeente gebeld over wat precies mag op welke tijden met de doorgaande routes etc. Medewerkster ging dat even verifieren met de betreffende coördinator, en liet weten dat je gewoon met de auto vanuit de Westzijde linksaf de Beatrixbrug over kan. (Dat mag al jaren niet meer…) Een ingewikkeld verkeerscirculatieplan, prima, maar zorg voor kloppende communicatie svp.

 • Lein Klompmaker

  Zou op zich wel fijn zijn als we weten wanneer de poller omhoog staat zodat we niet voor niks omrijden. Op het laatste bord zag ik dat de poller t/m augustus buiten gebruik is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *