Doop! De Nietzo Vlotbrug gedoopt! (filmpje)

Vanmiddag werd onder overweldigende belangstelling de tijdelijke pontonbrug die ons minimaal tot eind mei van oost- en iets-Zaandam voert gedoopt.

De ‘Nietzo Vlotbrug’ zal de verbinding heten, naar het idee van Cees Jan Fonteijn. Hij doopte de brug samen met wethouder Gerard Slegers met puur Zaanwater.  

De wethouder verraste Fonteijn met de boodschap dat hij een van de twee naambordjes krijgt als de brug wordt opgedoekt. Eerst presenteren we onze minidocumentaire, daarna tikken we onverdroten door (UPDATE: nog meer foto’s):

Het was een waar festijn! Bijna alle lezers van De Orkaan hadden zich geschaard rond de wethouder en Cees Jan (CJ). En CJ trakteerde op mierzoete spek om het zuur der Zaan te neutraliseren, en er werden Zaanwaterflessen (stukje reclame ook, maar dat komt omdat de flessen ontworpen en geschonken zijn door een neefje van 50% van de redactie) uitgedeeld aan onder meer Bas Sommeijer die had bedacht dat de brug best een naam mocht hebben.

De foto’s boven en onder zijn gemaakt door Ruud Hartog.

slegers bas cees jan foto ruud hartog

Wethouder Gerard Slegers, Bas Sommeijer (die de prijsvraag bedacyt) en Cees Jan fonteijn (die hem won), foto: Ruud Hartog

niet zo vlot cj fonteijn ruud hartog

De trotse naamgever met het bordje, foto; Ruud Hartog

 

niet zo vlot brug bas en eelco

Cees Jan trakteerde op snoep, uit een speciale Niezo Vlot-spekkies.

nietzo vlotbrug spekkies orkaan

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *