Doorbraak in Wormerland

De Stichting Veldwerk Expo Wormerland organiseert t/m zondag 23 oktober DOORBRAAK – geïnspireerd door de watersnood van 1916.

Een is een wandeling met beelden, films en poëzie in en rond de Schaalsmeerpolder, een gebied van Natuurmonumenten. 

Startpunt van de route van 3,5 km. is de Hofjes aan de Poelweg in Wormer (wij noemen dat trouwens nog steeds Weromeri).

De tocht vervolgt langs de Poelweg langs de Schaalsmeerpolder, en komt onder Oostknollendam op de weg langs de Zaan terug. Het eindigt bij de Poelboerderij.

Tijdens de kunstroute zijn er workshops volgen. Elke dag is er een vaartocht van 1,5 uur met een dichter  door het Wormer- en Jisperveld. De boot vertrekt elke dag om 15.00 uur vanuit het Bezoekers- centrum De Poelboerderij, Veerdijk 106 in Wormer.

 

doorbraak

Voor reservering boottochten en deelname workshops www.veldwerkexpo.nl.

Deel dit artikel:

Een reactie

 • Aangepast bericht :
  Door slechte weersomstandigheden zijn er belangrijke wijzigingen
  in de vaarttochten te melden:

  as. zaterdag dragen de dichters Pom Wolff uit Amsterdam ( zie http://www.pomgedichten ) en onze zaanse ex-stadsdichter Hans Kuyper hun gedichten voor. Pom en Hans gaan anderhalf uur afwisselend elkaar en u vermaken, terwijl u kunt genieten vanaf een open boot varend door het boeiende veenlandschap van het Wormer – en Jisperveld.

  Op zondag vaart de laatste poëzieboot waarop de zaanse dichters Joke Kaviaar en Joke Konijn beiden hun gedichten in duet aan u gaan voordragen.

  Voor zowel zaterdag en zondag zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar dus meldt u spoedig aan via het mailadres van: miekebeeks@hotmail.com

  Vertrek: 15.00 uur vanaf de Poelboerderij , Veerdijk 106 in Wormer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *