Drie auto’s betrokken bij aanrijding, Zaandam

Vrijdagmiddag – 4 augustus – omstreeks 15.15 uur heeft er op de Zuidervaart in Zaandam een aanrijding plaatsgevonden waarbij drie auto’s betrokken waren.

De auto’s reden achter elkaar op de Zuidervaart ter hoogte van de kruising met de Linnaeusstraat. De voorste auto, een Volkswagen Up, wilde links afslaan. De daarop volgende Fiat wilde rechtdoor en de achterste Citroën wilde waarschijnlijk ook rechtdoor rijden. 

Door onbekende oorzaak is de Citroën eerst achterop de Fiat geknald. Hierop heeft de Fiat met de linker voorzijde de Volkswagen geschampt. Daarna is ook de Citroën tegen de Volkswagen aangereden.

De bestuurders van de Volkswagen en de Citroën zijn door het ambulancepersoneel nagekeken. Op een verbandje om de hand van de bestuurder van de Citroën na hadden zij gelukkig niets. De bestuurders mochten hun weg vervolgen.

Alle drie de auto’s hebben schade opgelopen bij de aanrijding. De Citroën is vermoedelijk total loss (de deuk in de deur is volgens een ooggetuige door de bestuurder zelf achteraf ingetrapt). Deze auto is samen met de Volkswagen opgehaald door de Amsterdamse Bergings Combinatie (ABC). Tijdens de afhandeling van het ongeval was de Zuidervaart in beide richtingen afgesloten.

Om de weg zo snel mogelijk weer vrij te geven mocht de bestuurder van de Fiat haar auto het laatste stukje naar huis rijden. De politie reed met haar mee. De Fiat zal daar later worden opgehaald door een bergingsbedrijf.

Bijdrage door Michel Schermer

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Henk de Vries

    Ik heb de gemeente onlangs nog verzocht om het verkeer op de Zuidervaart te doen vertragen. Zeker in de bocht bij de D. Martin Luther King Weg vliegen auto’s dag en nacht met gierende banden over straat. Het is wachten op een ernstig ongeval, los van de geluidsoverlast.

  • Jan Boskamp

    Die hebben vast het buskruit niet uit gevonden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *