Zaterdagavond – 20 januari – kwam omstreeks 19.50 uur bij de hulpdiensten een melding binnen van een buitenbrand aan de Torenstraat in Westzaan. Bij aankomst van de brandweer bleken er drie auto’s in lichterlaaie te staan.

De brandweer bluste de vlammen, maar kon niet voorkomen dat alledrie de auto’s volledig uitbrandden. Na het blussen van de brand werden de auto’s met lint afgezet door de brandweer.

Buurtbewoners vertelden dat er naast de papiercontainer een stapel oud papier en/of karton heeft gelegen. Een getuige zag dat deze stapel in brand stond en zag kort daarop vier jongens weggaan. Het brandende papier zou onder één van de geparkeerde auto’s zijn gewaaid, waarop vervolgens alledrie de auto’s in vlammen opgingen.

De politie verstuurde om 20.22 uur een burgernetbericht:

‘Westzaan omgeving Torenstraat zoekt politie 4 jongens waarvan 1 een grijze broek en grijze capuchon, andere een blauwe hoodie, beide mogelijk weg op een bakfiets’.

Een klein uurtje later werd een afloopbericht gestuurd, ondanks dat de jongens nog niet waren gevonden. De politie doet verder onderzoek.

Bijdrage door Michel Schermer