Drie filialen van Vitu Kappers failliet

‘Het is afschuwelijk, twaalf man op straat, waarvan sommigen al erg lang voor ons werken.’

Wil Tuyp starttte eenenveertig jaar geleden, in 1979 zijn kapperszaak, en bouwde het uit naar zes filialen in Zaanstreek Waterland. Voor de kapsalons in Krommenie, Zaandam centrum en in Purmerend heeft hij nu faillissement aangevraagd.

De komst van het Coronavirus is daarvoor de grootste oorzaak, vertelt Tuyp:

‘In januari was er nog niets aan de hand, toen het virus hier opdook moesten we op een gegeven moment de winkels sluiten. De huur zouden we wel op kunnen schorten, maar vroeg of laat moet het toch betaald worden. Ik ben 66 en kan op mijn leeftijd niet zomaar meer bij de bank terecht.’

De filialen in Wormer, Zaandam (Het Kalf) en in Middenbeemster zijn eigendom, waardoor het water de ondernemer daar minder hoog aan de lippen staat:

‘Dit hebben we echt niet aan zien komen. Ik ben nog heel vitaal, maar zit dicht op mijn pensioen. Dit hadden we ons helemaal anders voorgesteld. En ik vrees dat wij niet de enigen zijn.’

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Rob Dekker (westzaan)

  Wat sneu voor de ondernemer. Nu nog ontslag voor de andere filialen en dan kan hij ze winkels vrij verhuren in betere tijden. En verder geen kosten aan personeel. Met 3 eigen panden heeft een bank zekerheid voor leningen dus er was voor zijn ander personeel nog genoeg rek.Zeker nu de loonkosten zijn over genomen door UWV
  En dat was 2 a 3 weken geleden al bekend.

 • hans van loo

  Het kapsel van onze bewindslieden blijft er wel picobello uitzien…
  Allemaal een partner die kan knippen ?

  Triest voor Vitu en jammer voor de desbetreffende klanten trouwens.

 • Jeannette Schoone

  Tja, dat heb je als de paniek bij de ovetheid toeslaat. Ik volg met grote interesse het Zweedse model waar zaken nog gewoon open zijn en in de horeca 1,5 m afstand tussen gasten wordt bewaard. Voor een kapper en andere beroepsgroepen is dat lastig. Maar ook die zijn in Zweden nog gewoon open.

 • Henny Pelgrim

  Nou,ik woon in Zweden en de meesten zijn helemaal niet blij met die’lakse’ houding van de regering. Een Zweedse viroloog voorziet deze halverwege deze maand grote toename van zieke mensen en tekort aan bedden & handen.
  Al wonen wij niet in een grote stad, maar in een dun bevolkt gebied, onze buren die honderd meter verderop wonen zijn 11 maart (zoals veel oudere zweden & nederlanders) terug gekomen na paar maanden Spanje,die zoek ik echt niet op!!! Eindelijk worden er in de supermarkten maatregelen genomen zoals afstand bewaren, maar een er blijven mensen net als voorheen met elkaar in groepjes staan kletsen. En niemand die er ook maar iets van zegt.
  Ik hou mijn hart vast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *