Drie wietkwekerijen binnen 7 dagen

Het was een tijdje stil op de Zaanse Wietkaart, maar de afgelopen week werden er drie kwekerijen aangetroffen. Eén in Wormerveer, één in Zaandam en eentje in Westzaan.

In Wormerveer werd vorige week dinsdag bij toeval een hennepkwekerij gevonden aan de Herman Gorterstraat na een tip dat er een inbraak in de woning zou zijn.

Die in Westzaan (dinsdag 21 juni) was bijzonder, het was de eerste vangst in dit dorp sinds 2014. Het verslag van de politie:

Gisteren hebben wij een woning betreden op de Kanaaldijk in Westzaan. Aldaar zou een hennepkwekerij zijn. Deze hebben wij ook aangetroffen. Ruim 200 planten zijn ter plaatse vernietigd. Er was sprake van diefstal van stroom. Wij hebben een 57-jarige man uit Westzaan aangehouden voor deze hennepkwekerij. Tevens hebben wij een bromfiets en een voertuig in beslag genomen. ‪#‎misdaadloontniet‬

In de Achtersluispolder werd op dezelfde dag op de Rijshoutweg een verlaten plantage aangetroffen. De kwekerij was kort geleden geoogst volgens de politie, er waren geen planten meer aanwezig. Wel waren er potten met potgrond, assimilatielampen, koolstoffilters en een afzuiginstallatie aanwezig. Ook werd er illegaal stroom afgetapt. Er zijn geen verdachten aangehouden.

Het was de tweede vangst al dit jaar op de Rijshoutweg, in 2015 werden drie plantages op het bedrijventerrein aangetroffen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *