Glad! Dringende oproep Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland

Het is glibberen en glijden op straat. Het KNMI heeft code geel (er zijn veiligheidsrisico’s) afgegeven en het kan tot zaterdagmiddag plaatselijk verraderlijk glad blijven door bevriezing van natte weggedeelten. Er gebeuren door de gladheid behoorlijk wat valpartijen en ongelukken. Hierdoor is de druk op de ambulancedienst groot.

De Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland doet daarom via Twitter een dringende oproep om goed op te letten als je naar buiten gaat.

Wees extra alert als je naar buiten gaat!

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Michael Segveld

  Waarom wordt er niet meer gestrooid in de tussen straten? Dit zou veel leed besparen.

 • E. Renkema

  Hallo, misschien een tekort aan personeel en materieel?

 • Tom Zaan

  ik strooi zelf de stoep van de buren en van ons, als wat meer mensen dat ook doen zijn de problemen al een stuk kleiner

  • monica bouwman

   heeft alleen zin als de rest van de straat dit ook doet. ik doe het ook. Maar voor de rest niemand. dus is het levensgevaarlijk. zou gewoon een verplichting moeten worden

 • Louis Dirksen

  Ook binnen kan het glad zijn. De oude vrouw Dirksen brak in de jaren vijftig bijkant een been op een wegglijdend matje op een fraai stukje gepolitoord zeil van de lum.

  Voor niet-Zaankanters. Linoleum van Forbo…….

 • Anneke Zwart

  Een complimentje is ook wel eens leuk: onze beste buurman Willem werd zaterdag uitgeleide gedaan naar het crematorium door zijn zoon op Willems Harley en andere motorvrienden en familie. Vrijdagmiddag werd op vriendelijk verzoek van een andere buurvrouw de straat en het plein gestrooid door aardige jonge mannen van de Gemeente Zaanstad. Zij durfden even af te wijken van hun werkopdracht: bruggetjes bij de scholen strooien, zodat de familie en de buren veilig afscheid konden nemen van hun Wim. Hulde!

 • Kick van der Horst

  Vroeger kreeg je als bewoner strooizout van de gemeente: ze deelden het zelfs uit. Later moest je het zelf afhalen bij de gemeentewerf ( geloof ik). En nu staat op de website dat je het zelf bij de bouwmarkt kunt kopen.

  Maar ook zonder deze service: wat is het voor moeite om even je eigen stuk stoep en die van je oude of moeilijk bewegende buur schoon te vegen of te strooien?

  En als je geen zout bij de plantjes wilt, een beetje zand op de gladde stukken strooien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *