Vrijdag 30 augustus is een pand aan de Esdoornlaan / Zaanweg in Wormerveer voor zes maanden gesloten omdat daar eerder een hennepkwekerij met 47 planten was aangetroffen.

Dat een ‘kleine’ vondst tot een half jaar sluiting leidt komt omdat In januari 2019 het pand ook al voor een half jaar dicht moest op last van de burgemeester na het aantreffen van hard- en softdrugs.

In het pand is op 16 juli een hennepkwekerij aangetroffen met daarin 47 planten. De kwekerij werd ontdekt door medewerkers van gemeente en brandweer tijdens een gezamenlijke inspectieronde in het complex waar dit pand deel van uitmaakt. De 23-jarige bewoner is aangehouden door de politie.

De Herinnering / Forniamo

De informatie over de brandweer-inspectie en de bijgeleverde foto maakt duidelijk dat het om het pand gaat waar ook café De Herinnering en thuiszorgbedrijf Forniamo zijn gevestigd: Zaanweg 93-94. De Herinnering is (tijdelijk) gesloten omdat de brandweer daar nog een vergunning voor veilig gebruik voor moet geven. Vandaar de inspectie.

De Stichting Thuiszorg Forniamo biedt beschermd wonen aan voor jongeren in Wormerveer, in een voormalig hotel, Zaanweg 93/94. In januari meldde de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd dat Forniamo op een zestal punten een onvoldoende scoorde bij de opvang. In april stuurde Forniamo een reactie waarin aangekondigd werd dat op alle punten verbeteringen werden doorgevoerd. De inspectie zei daarop er op te vertrouwen:

“dat Stichting Forniamo de benodigde maatregelen treft om de bereikte kwaliteitsverbetering ook in de toekomst te borgen. De inspectie blijft de ontwikkeling van Stichting Forniamo vanuit haar reguliere toezicht volgen.”

Kadastraal zijn Zaanweg 93/94 en Esdoonlaan 6 één pand.

Onderstaande foto komt van de gemeente. Daaronder (en geheel boven) eigen foto’s van De Orkaan. Helemaal onder de foto uit januari 2019 bij de eerste sluiting.

Foto Zaanstad na sluiting januari 2019