Begin deze maand plaatsten we het verontrustende bericht dat eendenopvang Ducktopia in Oostzaan lood in de kont zou krijgen omdat er plots geen plek voor hen zou zijn. 

Buren zouden klagen en in de plannen van netbeheerder Tennet die het stuk grond nodig heeft als ‘waterbergingslocatie’ ten bate van de uitbreiding van een nieuw hoogspanningsstation, leek plots geen plek meer voor de Oostzaner eenden. Gek, want de opvang stond eerder gewoon ingetekend door de architect. 

Gelukkig bleek de tamme eendenborst niet zo heet gegeten als ze werd opgediend: wethouder Rosemarijn Dral (VVD) verzekerde dat er nog helemaal niets besloten is. 

Door de gebeurtenissen groeide het besef bij de vrijwilligers van Ducktopia dat ze als organisatie erg kwetsbaar zijn. Zij hebben nu stappen gezet om een stichting te worden. Daarvoor organiseerden ze een inzamelingsactie waarvan nu al bijna de helft van het streefbedrag van 2000 euro bij elkaar is. Mede dankzij de actie van Norah en Meesa. Doneren kan nog! 

Voorzitter gezocht 

De stichting heeft inmiddels een secretaris en bestuursleden, maar er wordt nog gezocht naar een goede voorzitter. Cor Hottentot laat weten dat hij het liefst iemand uit het dorp heeft, dat de voorzitter geen sterke politieke kleur zou moeten hebben en dat hij of zij liefde heeft voor eenden. Hier vind je de Facebookpagina.

Door: Merel Kan