Duizend van Zaandijk: Wát een lekkere loop! 🎥

Zaandijk is – gemeten langs de Zaan – ruim een kilometer lang. En één kilometer is dus 1000 meter. Over die 1000 meter organiseerde Zaandijk Leeft gisteren een stratenloop.

Het was de tweede keer en wat het evenement bijzonder maakt is de mix van recreërende gezinslopers met fanatieke alteten. Die laatste herken je aan de flitsende schoenen (en aan het feit dat ze iets eerder over de finish komen).

Eerst maar even de winnaars. Jeroen Kramer versloeg Levi van Diest (die de helft jonger is!) met een hele seconde. Zij liepen de duizend in 2:43 en 2:44. Kramer loopt bij AV Zaanland en Van Diest bij AV Lycurgus. Jeroen vreest voor volgend jaar:

‘Ik heb gezien wat Levi in zich heeft en hij kan nog veel meer gaan trainen dan dat hij nu heeft gedaan. Daarbij ben ik dan weer een jaar ouder!’

Bij de dames (die we na de finish niet meer konden vinden, waardoor ze onze camera ontliepen) pakte Elinde Langeveld de eerste plek (3:21) en Lotte de Jong werd nummer twee (3:27). Ter vergelijk: wij fietsten de route (elektrisch ondersteund) in 3:40 (zie onderste filmpje).

De lange versie

Er deden 150 mensen mee. Waaronder een team van Het Zaanse Bakkertje. Zaandijker vlaggen en mensen flankeerden de route. Het weer was perfect en dat gold ook voor de sfeer. Hier vind je de wat langere versie:

De duizend van Zaandijk 🚲

Net voordat er gelopen werd, namen wij de taak op ons om de route te checken. Alles zag er prima uit! (Tijd: 3:40)

Het Leven en De Dood

De 1000 meter is de lengte van Zaandijk tussen gemaal Het Leven en molen De Dood. De organisatie rekende op 20 wedstrijdatleten en 100 recreanten. De start was op de hoek van de Lagedijk en de Herderskindstraat. De finishlijn, precies 1.000 meter verderop is op de Lagedijk bij de kruising van het Schoolpad.

Meer informatie vind je op Zaandijk Leeft.

Deel dit artikel:

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *