Met een kleine vertraging werd Dustin Benjamins toch steunfractielid bij Democratisch Zaanstad. De beëdiging zou aanvankelijk op 4 april plaatsvinden maar werd opgehouden omdat er vragen waren over de bijbaan als journalist van Benjamins.

In een gesprek met de fractievoorzitters is inmiddels duidelijk gemaakt hoe het kersverse steunraadslid zijn verschillende petten gescheiden ging houden.

Bij de raadsvergadering van donderdag 25 april kreeg Benjamins dus de uitgestelde (maar wel degelijk verse) bloemen van burgemeester Hamming.

Het was niet het enige feestje dat gevierd werd in de raad. De jarige (60!) wethouder Gerard Slegers werd toegezongen door collega’s en raadsleden. Hij kreeg ballonnen (een ‘6’ en een ‘0’) en werd op de foto gezet in de “eerste emissievrije EBS-bus in de Zaanstreek”.

Bij DZ dus een nieuw steunfractielid, bij ZDM (Zaans Democratisch Midden / Groep Lassooy) trad Lars Drenth terug als steunfractielid wegens drukke werkzaamheden. Lassooy en Drenth scheidden zich in 2023 af van de POV.

Bij D66 wordt stuivertje gewisseld. Merel Kingma wordt fractievoorzitter, Flip Hoedemaeker ‘gewoon’ raadslid.

Door Piet Bakker. Foto’s Michel Schermer.