DZ: “Lukt het een beetje met De Slinger?” (filmpje)

Kent u die van de opening van fietspad de Slinger? Dat ging dus niet door.

Wethouder Gerard Slegers gaf aan dat de veiligheid voorop stond en dat hij daar eerst naar ging kijken. Jos Kerkhoven van DZ vraagt nu aan Slegers of hij klaar is met kijken en misschien een oplossing heeft.

In april van dit jaar werd duidelijk dat De Slinger niet evenwijdig aan de Houtveldweg zou gaan lopen maar (tijdelijk) enkele haarspeldbochten zou krijgen omdat er problemen waren met de aansluiting.

In mei werd bekend gemaakt dat brommers niet over de nieuwe Slinger (en de Buiging over het Stadhuisplein) mochten omdat dat toch te gevaarlijk was. De Fietsersbond liet daarop weten dat die hele haarspeldconstructie wat hen betreft gevaarlijk was. Slegers zegde op 12 juni de feestelijke opening af.

Lees hier ons hele Slinger-dossier.

Jos Kerkhoven vraagt nu aan Slegers:

“is er inmiddels actie ondernomen door de wethouder om te kijken naar de wijzigingen? Worden er wijzigingen aangebracht die de verkeersveiligheid waarborgen? Is de Fietsersbond betrokken bij de deze wijzigingen? Wat is nu de planning voor de definitieve opening van de Slinger?”

Dat zijn goeie vragen die we graag zelf hadden willen stellen (maar dat deden we dus niet). Voor straf hesen we ons gisteravond op de Orkaan-fiets om te checken of er al wat veranderd was… kijk zelf mee (42 bloedstollende seconden).

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Peter Hessels

  Ook de fietsenstalling is nog niet open, meen ik. Opening daarvan hoeft m.i. niet opgehouden te worden door de opening van een fietspad, aangezien de nieuwe stalling immers ook bereikbaar is via de fietstunnel en andere wegen. Of zie ik dat verkeerd?

 • E. Renkema

  Nederlandse skibond is verheugd dat zij enorme kosten kan besparen door de Ned. Kampioenschappen afdaling hier kunnen houden.

 • Jaap Meeuwsen

  Misschien een idee om er spannende kartwedstrijden te houden of F 1 demo’s ?
  En dan voortaan de fietsers en bromfietsers maar weer gewoon door het tunneltje, gaat prima.
  Alles weer gewoon afbreken kan natuurlijk ook, het hele ontwerp met de hoge toegangen tot het station en gemeentehuis klopt natuurlijk gewoon niet, zie ook de constante problemen met de liften en roltrappen enz.
  Zal altijd een gebed zonder end blijven, zeker voor de ouderen die wat slechter ter been zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *