Politici van Zaanstad moeten zich gedragen “volgens de gedragscode van de raad” en zich “onthouden van persoonlijke aanvallen op individuele ambtenaren”. Dat schreef B&W van Zaanstad in een nogal ongebruikelijk harde brief aan de raad.

Met politici werd DZ-fractieleider Aart Molenaar bedoeld die op Twitter en Facebook nogal eens uit wil halen. Molenaar werd bij naam genoemd in de brief . Hij had zich “denigrerend en intimiderend” gedragen tegenover het Hoofd Juridische Zaken met onderstaande tweet:

Maar bij DZ hebben ze geen spijt van hun actie. Aart Molenaar zei op Twitter vooral steun te hebben gehad.

DZ’er Eric Sellmeijer twitterde dat ze bij DZ trots op hun actie zijn: hoezo respect?:

bullshitSellmeijer ziet de aandacht vooral als PR. En om zijn betoog kracht bij te zetten, plaatste hij een bullshit-plaatje op Twitter (rechts).

DZ-fractielid Juliette Rot liet zich niet onbetuigd. Op de site van Democratisch Zaanstad schreef ze over de juridische dienst van Zaanstad en wethouder Dennis Straat, ze lardeerde het bericht met een Bitch Slap-plaatje (wie de Bitch is kan De Orkaan niet zo snel vaststellen).

Screen Shot 2015-04-02 at 18.07.20

 

De relatie tussen DZ en de gemeente, vooral de juristen, is wankel – Rot moest in het verleden informatie bij de gemeente halen via een WOB-verzoek.

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 2 april werd de gemeente erop gewezen dat de afdeling Juridische Zaken deze week al twee maal onderuit was gegaan. Dat ging over de Toermalijn en de bakkerij aan de Celebesstraat in Wormerveer.

Aart Molenaar wilde met DZ positieve oppositie gaan voeren: het zit kennelijk niet in het DNA van de partij.