DZ & VVD: vrachtverkeer maakt scholen Saendelft onveilig

Trucks met opleggers en vrachtauto’s creëren onveilige situaties bij basisscholen Het Koraal en De Delta in Saendelft. Ook tijdens de spitsuren als er kinderen van en naar school gaan.

Inge Felices Hernandez van Democratisch Zaanstad en VVD’er Armagan Babaoglu schrijven in een brief aan de gemeenteraad en B&W dat ze over de situatie al twee maal artikel 51 vragen hebben gesteld maar dat die tot dusver niet naar tevredenheid zijn beantwoord.

Als er al gevaarlijke situaties door bouwverkeer zouden zijn zou het een exces zijn aldus de verantwoordelijke wethouder op 1 oktober. De wethouder verwachtte dat zich dergelijke situaties zich niet opnieuw voor zouden doen.

De ochtend na de behandeling van de actualiteitsvragen over de verkeerssituatie is het opnieuw raak volgens Inge Felices Hernandez en Armagan Babaoglu. Ze voegden foto’s bij hun mail om dat te bewijzen.

“Middenin de ochtendspits van de scholen rijdt er een convoi exceptionnel over de weg naar school. Tijdens de spits wordt naast de scholen de heipaalkraan verplaatst. Er rijden vrachtwagens en cementauto’s van en/of naar de bouwplaats aan de Witte Ring, via de Witte Ring en de Kreekrijklaan. Dit is de route naar school! De chauffeurs geven aan niet op de hoogte te zijn van de spits afspraak. Bouwverkeer bevindt zich op de Kreekrijklaan ná het bord verboden voor bouwverkeer.”

De briefschrijvers roepen het college op snel actie te ondernemen. Ze hebben ook een enquête gehouden waaruit zou blijken dat ouders en kinderen zich met grote regelmaat onveilig voelen op de route naar de scholen.

Groot verkeer op weg naar scholen 2

Vrachtverkeer

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *