€ 25.000 voor Bullekerk

Cultureel centrum De Bullekerk krijgt een eenmalige subsidie van Zaanstad van € 25.000 voor het organiseren van culturele activiteiten.

Hieronder – bij uitzondering – het persbericht 1:1

“Door de Bullekerk in haar opstartfase als nieuw cultuurcentrum te ondersteunen, zet Zaanstad zich in voor een gevarieerd aanbod van culturele activiteiten voor inwoners en bezoekers. De subsidie is bestemd voor culturele activiteiten die in 2020 plaatsvinden.

Wethouder Cultuur Annette Baerveldt:

“De Bullekerk is een belangrijk gebouw behorend tot het Zaans erfgoed met een centrale ligging, dichtbij veel andere Zaanse cultuurinstellingen. De omvorming van de Bullekerk tot Cultuurcentrum is een uitbreiding van het culturele aanbod in Zaanstad en biedt kansen op samenwerking met andere instellingen en een bredere programmering. Daarnaast heeft de Bullekerk een maatschappelijke functie voor de buurt en vindt het college het waardevol dat inwoners kunnen genieten van culturele en maatschappelijke activiteiten in een prachtig historisch gebouw.”

Deel dit artikel:

2 reacties

 • Marcel van Kampenhout

  Niels, Gerbrand, van harte gefeliciteerd met deze erkenning!

 • Hans Boekhoorn

  Een goede zaak!
  Niels Busch heeft z’n nek uitgestoken om dit op poten te zetten en er komt heel wat voor kijken aan energie, inventiviteit en doorzettingsvermogen om te komen waar hij nu in relatief korte tijd is beland. Iedereen die ik spreek en die er dan ook is geweest, ziet, hoort en geniet van de activiteiten en de fantastische sfeer die hij met z’n vele vrijwilligers weet te creëren.
  Een mooie plaats voor publiek, musici, acteurs om te zijn en van cultuur in zijn algemeen te genieten. Dus eindelijk toch een “cultuurpaleis” in Zaanstad.
  Ik wil maar zeggen: € 25.000,- aan bijdrage daaraan is een schijntje en goed besteed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *