Vandaag o.a.: ‘De Magische Kast’, Geodes kraken, Jan Pasveerconcours, Expositie Wim ter Weele bij Zaansgroen, ‘Van Zaandijk naar Assendelft’, Ladies out in de Bullekerk, ZaanFolk Sessie, Rondleiding Hembrugterrein, FabrieksKlassieker (foto), Jazz Inverdan en de expositie ‘Puzzelen en chocola’ bij Zaansgroen en het Weefhuis…


Verderop deze week: Vonk Debat bij De Fabriek, Duurzaamheidscafé de Saen, Optreden van De Golden Pennies, Filmavond bij het Weefhuis, Lezing ‘Slopen en bouwen, ontwikkelingen in de Rosmolenwijk’ door Marene Kok, jaarlijkse Beursvloer en GBC CO2-Café bij Energyra.

Zondag 7 april

 • Huub Cooijmans met de familievoorstelling ‘De Magische Kast’ (vanaf 2 jaar) in theater De Kaasfabriek. De voorstelling begint om 11.00 uur en kaarten kosten € 8,00. Locatie: Dorpsstraat 206, Wormer.
 • In Natuurmuseum E. Heimans kunnen kinderen van 11.00 – 17.00 uur geodes kraken onder leiding van vrijwilligers van geologievereniging Amathysta. Geodes zijn stenen bollen van miljoenen jaren oud en kunnen prachtige kristallen bevatten. Deelname aan de activiteit kost € 3,50 (museumentree is € 2,50). Locatie: Thijssestraat 1, Zaandam.
Geode
 • De finale van het Jan Pasveerconcours vanaf 15.00 uur voor zowel solisten als ensembles bij FluXus. De grote winnaar ontvangt de Jan Pasveerprijs. Deze bestaat uit een plaquette en een cheque van € 500,00. Publiek is welkom om te komen luisteren en de entree is € 5,00. Locatie: Westzijde 148, Zaandam.
 • Geen gewone expositie, maar een happening met ‘Puzzelen en chocola’ in het Weefhuis. De expositie is van 13.00 – 17.00 uur te bezoeken. De toegang is gratis. Locatie: Lagedijk 39, Zaandijk.
 • Wim ter Weele (drummer en artistiek leider van De Kift) geeft dit weekend een expositie bij Zaansgroen. De tentoongestelde werken tonen serene landschappen in waterbestendige acryl, subtiel aangebracht op Japans rijstpapier. De expositie is van 13.00 – 17.00 uur te bezoeken. De toegang is gratis. Locatie: Zeemansstraat 54, Zaandam.
 • Het Gemeentearchief Zaanstad en Hans Pielkenrood presenteren bij De Fabriek ‘Van Zaandijk naar Assendelft’, een film uit 1955 van Siem Pielkenrood. De film bestaat uit vier delen en wordt ingeleid door Frans Hoving en Hans Pielkenrood. De film begint om 14.10 uur en kaarten kosten € 6,00. Locatie: Jan Sijbrandsteeg 12, Zaandam.
Film Pielkenrood telefoniste
 • SIS Fashion organiseert samen met diverse ondernemers van de Westzijde een ‘ladies out’ in de Bullekerk. Van 14.00 – 17.00 uur is er fashion, food, welness, hair en gifts te vinden onder één dak. De toegang bedraagt € 10,00. Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
 • ZaanFolk Sessie vanaf 16.30 uur in Café de Melterij in Wormerveer. Iedereen mag aanschuiven. Iers, Amerikaans, singer-songwriter, Nederlands: alles kan voorbij komen. Tijdens de soepsessie, die plaats vindt rond 18.00 uur, is er een optreden van singer/songwriter Piet Karregat met folk- en kleinkunstliedjes uit alle windstreken. Locatie: Wandelweg 76, Wormerveer.
 • Vanaf deze zondag is er iedere eerste zondag van de maand (april t/m november) een rondleiding op het Hembrugterrein. Een gids laat de geschiedenis van Hembrug tot leven komen en vertelt je alles wat je nog niet wist over dit gebied. De rondleiding is van 11.00 – 12.30 uur en deelname kost € 11,50. Locatie: Hemkade 7, Zaandam.
 • FabrieksKlassieker ‘The Castle of Cagliostro’ bij De Fabriek. De film begint om 16.50 uur en kaarten kosten € 11,00. Locatie: Jan Sijbrandsteeg 12, Zaandam.
 • Jazz Inverdan met De Jongens Driest Brass Quintet feat. Matt Darriau. Het concert begint om 16.00 uur en kaarten kosten € 18,00. Locatie: Westzijde 80, Zaandam.

Verderop deze week:

Maandag 8 april

 • Een nieuwe Vonk Debat met als thema ‘De zware problematiek van overlast gevende jongeren vraagt om een preventieve aanpak’ in café De Fabriek. Sprekers zijn onder andere Sherwin Tjin-Asjoe (teamchef politie Zaanstad) en Joran de Jong (Criminoloog bij ‘Partner in crime’). Het debat begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) en de toegang is gratis (aanmelden via website van De Vonk). Locatie: Jan Sijbrandsteeg 12, Zaandam.
 • Duurzaamheidscafé de Saen in buurtcentrum De Pelikaan. Heb je een hoge energierekening, een oude gasketel die vervangen moet worden of plannen om je woning verder te verduurzamen? Onder het motto, `samen kun je meer`, wordt in het duurzaamheidscafé besproken wat er mogelijk is. De avond begint om 19.30 uur. Locatie: Kervelstraat 185-A, Krommenie.

Dinsdag 9 april

 • De Golden Pennies treden op bij Zorgcirkel Saenden. Een ‘roze greep uit het repertoire voor 5 jaar ZaanPride’. Het optreden begint om 14.30 uur. Locatie: Nova Zembla 2, Zaandam.

Woensdag 10 april

 • Het Weefhuis draait vanavond twee films over de voorbereiding en uitvoering van de opera’s Francesca di Foix en La Sonnambula. Beide opera’s werden uitgevoerd door Opera Zaanstad onder regie van Mieke de Goeje. De avond is van 20.00 – 21.00 (inloop vanaf 19.30 uur) met mogelijkheid tot napraten. Kaarten kosten € 10,00, vooraf reserveren verplicht. Locatie: Lagedijk 39, Zaandijk.
 • Gids aan de Zaan Marene Kok geeft in buurthuis De Kolk de lezing ‘Slopen en bouwen, ontwikkelingen in de Rosmolenwijk’. De lezing begint om 19.30 uur en kaarten kosten € 5,00. Aanmelden kan door een mail te sturen. Locatie: Klampersstraat 1, Zaandam.

Donderdag 11 april

 • De jaarlijkse Beursvloer vindt weer plaats in de Bullekerk. Van 15.30 – 17.00 uur wisselen maatschappelijke organisaties en bedrijven hun hulpvragen en aanbod uit. De onderlinge matches zijn altijd heel divers. Meer informatie en aanmelden op de website van de Zaanse Uitdaging. Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
 • De Green Business Club Zaanstad en de Gemeente Zaanstad organiseren vanaf 16.00 uur het GBC CO2-Café bij Energyra (een fabriek waar duurzame en lichtgewicht zonnepanelen worden geproduceerd). Voorafgaand aan de bijeenkomst (om 15.15 uur) is er een mogelijkheid om een rondleiding te krijgen. Na afloop van de bijeenkomst is er om 18.00 uur een netwerkborrel. Deelname is gratis en aanmelden kan hier. Locatie: Handelsweg 45, Westknollendam.

Vrijdag 12 april

 • Leoni Jansen en Carel Kraayenhof geven het theaterconcert ‘Melancholie in de Polder 2’ in de Bullekerk. Het concert begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 23,50 (incl. reserveringkosten). Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
Leoni Jansen en Carel Kraayenhof
 • Singer/Songwriter Elsa Bekman en haar band geven een concert in de Zuidervermaning. Het concert begint om 20.15 uur en kaarten kosten € 15,00. Locatie: Zuideinde 233, Westzaan.
Elsa Bekman
 • Het is weer Pub Quiz tijd bij 1465. Met een team van maximaal 6 personen ga je de strijd aan met de andere teams. De avond begint om 20.00 uur. Locatie: Wijdewormerplein 3, Wijdewormer.
 • Parkinsoncafé vanaf 14.15 uur in het Mennistenerf. Johanneke Meijer (Evean) geeft een presentatie over de mogelijkheden van ergotherapie voor mensen met Parkinson. Aansluitend is er gelegenheid vragen te stellen en na te praten. Vooraf aanmelden kan per mail. Locatie: H. Gerhardstraat 77, Zaandam.
 • Jubileumconcert Soli Zaandam in samenwerking met zangeres Elske DeWall in de Noorderkerk. Soli Zaandam bestaat 125 jaar en dat wordt groots gevierd. Het concert begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 17,50 (€ 12,50 voor kinderen t/m 15 jaar). Locatie: Heijermansstraat 127, Zaandam.

Zaterdag 13 april

 • Hemlab – Gek op Chemie, Bingo! voor kinderen van 7 – 14 jaar in het Jeugdlab.  Ben je gek op experimenteren met chemie en meng je altijd alle stofjes in huis door elkaar, dan kan je in het laboratorium van Hemlab je lekker uitleven. De workshop is van 15.00 – 17.00 uur. Deelname kost € 13,00. Reserveren kan via www.hemlab.nl/reserveren/. Locatie: Barndegat 8, Zaandam.
 • Ter gelegenheid van de opening van de vernieuwde Zaanbrug organiseren de Historische Verenigingen van Oostknollendam (SHOK), Wormer (HGW) en Wormerveer (HVW) verschillende festiviteiten. Om 13.00 uur is er in de Stoomhal in Wormer ontvangst van de gasten voor het officiële moment en zullen er toespraken gehouden worden. Om 14.00 gaat de groep van de Stoomhal naar de Zaanbrug voor het officiële moment daar. Daarna gaat de groep door naar de Wormerveerse Vermaning, waar van 10.00 – 16.30 uur een tentoonstelling en een doorlopende voorstelling van een film is. Locaties: Pakhuisplein 44, Wormer / Zaanweg 57, Wormerveer.
 • In navolging van de succesvolle en druk bezochte edities van T*ART wordt er opnieuw ‘getart’ bij Zaansgroen. T*ART! 6.0 is een minitentoonstelling van nieuw werk van bij Tengel aangesloten kunstenaars en staat voor Tengel Art. De expositie van 13.00 – 17.00 uur te bezichtigen en de toegang is gratis. Ook op 14, 20 en 21 april. Locatie: Zeemansstraat 54, Zaandam.
 • Silvester Zwaneveld en Berit Companjen geven de voorstelling ‘Hij zei/ Zij zei’ bij Dorpstheater TOWN. De voorstelling, toneel vermengd met pure stand-up, begint om 20.00 uur. Kaarten kosten € 19,50. Locatie: Wijdewormerplein 3, Wijdewormer.
 • Jeugdharmonie NUEVO geeft in de Noorderkerk een concert met als thema ‘film’. Er zal o.a. een wijd scala aan filmmuziek te horen zijn, zoals stukken van Ennio Morricone en John Williams en de West Side Story. Het concert begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 12,50 (€7,50 voor kinderen tot 14 jaar). Locatie: Heijermansstraat 127, Zaandam.
Jeugdharmonie NUEVO
 • Bel Canto speelt ‘Monty Python’s – Spamalot’ in theater De KunstGreep. De musical begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 20,00. Ook te zien op 14, 20 en 21 april. Locatie: Kerkbuurt 4, Oostzaan.
 • Het Weefhuis toont het werk van zes kunstenaars uit Bussum en omstreken: schilderijen, keramiek en beelden. Voor deze expositie hebben de kunstenaars zich verenigd onder de naam “Bussum aan de Zaan II”. De expositie is vandaag en morgen van 11.00 – 17.00 uur te bezichtigen. De toegang is gratis. Locatie: Lagedijk 39, Zaandijk.
 • Orkest ZFC Zaandijk speelt het programma ‘Flashback’ bij de Zuidervermaning. Het concert staat in het teken van herinneringen. Het optreden begint om 20.15 uur en kaarten kosten € 12,50. Locatie: Zuideinde 233, Westzaan.
 • Excursie vaartocht ‘Varen in het voorjaar’ vanaf bezoekerscentrum De Poelboerderij. De vaartocht is van 13.30 – 15.30 uur en deelname kost € 17,50 (€ 5,00 voor kinderen t/m 12 jaar). Aanmelden kan door een mail te sturen. Locatie: Veerdijk 106, Wormer.
 • De Spijkerboorder Toneelvereniging speelt de komedie ‘Speeddate en mannenzweet’, door Rob van Vliet. De toneelvereniging heeft de grote schuur van de familie Jonges aan de Kanaaldijk verbouwd tot een intiem theater. Trek wel iets warms aan als het buiten koud is en je mag ook een kussentje meenemen als je heerlijk wilt zitten. De voorstelling begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 7,50. Locatie: Kanaaldijk 18, Spijkerboor. Uitverkocht
 • Vijf regionale kunstenaars geven de expositie ‘School vol kunst!’ III bij basisschool De Hoeksteen. De expositie van de kunstenaars Erik Bakker, Marian Frederiks, Loes Groen-Schilperoord, Monique Sommers-Kuijpers en Elly van Wijk is vandaag en morgen van 11.00 – 16.00 uur te bezichtigen. Locatie: Serooskerkestraat 74, Krommenie.
 • Business Boxing Zaanstad bij Topsportcentrum De Koog. Het boxgala begint om 19.15 uur en kaarten kosten € 40,00. Locatie: Wezelstraat 7, Koog aan de Zaan.
 • Ekaterina Levental (mezzosopraan) en Frank Peters (piano) met ‘Hemel op aarde’ in de Vermaning. Het concert begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 20,00 (€ 5,00 tot 18 jaar). Meer informatie en reserveren op de website van Nieuwehuys Concerten. Locatie: Westzijde 80, Zaandam.
Ekaterina Levental en Frank Peters 

Zondag 14 april

 • In navolging van de succesvolle en druk bezochte edities van T*ART wordt er opnieuw ‘getart’ bij Zaansgroen. T*ART! 6.0 is een minitentoonstelling van nieuw werk van bij Tengel aangesloten kunstenaars en staat voor Tengel Art. De expositie van 13.00 – 17.00 uur te bezichtigen en de toegang is gratis. Ook 20 en 21 april. Locatie: Zeemansstraat 54, Zaandam.
Marion van der Zwan
 • De Spijkerboorder Toneelvereniging speelt de komedie ‘Speeddate en mannenzweet’, door Rob van Vliet. De toneelvereniging heeft de grote schuur van de familie Jonges aan de Kanaaldijk verbouwd tot een intiem theater. Trek wel iets warms aan als het buiten koud is en je mag ook een kussentje meenemen als je heerlijk wilt zitten. De voorstelling begint om 14.00 uur en kaarten kosten € 7,50. Locatie: Kanaaldijk 18, Spijkerboor.
 • Het Weefhuis toont het werk van zes kunstenaars uit Bussum en omstreken: schilderijen, keramiek en beelden. Voor deze expositie hebben de kunstenaars zich verenigd onder de naam “Bussum aan de Zaan II”. De expositie is van 11.00 – 17.00 uur te bezichtigen. De toegang is gratis. Locatie: Lagedijk 39, Zaandijk.
 • Kira Kool en Michelle Smit, van Theater Tweekant, geven de voorstelling ‘Waar is Kat’ (3 – 7 jaar) in de Womerveerse Vermaning. De voorstelling begint om 11.00 uur en kaarten kosten € 5,00 voor kinderen en € 10,00 voor volwassenen. Locatie: Zaanweg 57, Wormerveer.
 • Bel Canto speelt ‘Monty Python’s – Spamalot’ in theater De KunstGreep. De musical begint om 14.00 uur en kaarten kosten € 20,00. Ook te zien op 20 en 21 april. Locatie: Kerkbuurt 4, Oostzaan.
 • Popup Choir Singalong – ‘Acda & de Munnik – Het Regent Zonnestralen’ in de Bullekerk. Maarten Bos en Tijmen de Koning nemen het publiek mee met alle hits. De singalong begint om 14.00 uur en kaarten kosten € 13,50 (incl. reserveringskosten). Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
Popup Choir Singalong
 • Nhung Dam geeft de voorstelling ‘Nhung geeft zicht bloot’ in theater De Kaasfabriek. De voorstelling begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 20,00. Locatie: Dorpsstraat 206, Wormer.
 • Het koor aan de Zaan van dirigente Jerney Molenaar brengt een voorjaarsconcert met mix van pop, blues, folk en licht klassiek in de Wormerveerse Vermaning. Na de pauze is er een ‘meezing sessie’ voor bezoekers. Het concert begint om 15.00 uur en kaarten kosten € 12,50. Locatie: Zaanweg 57, Wormerveer.

Maandag 15 april

 • Baltische Verhalen door Harry Klieverik in de Wormerveerse Vermaning. De lezing begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 10,00 (gratis voor leden van ’t NUT). Locatie: Zaanweg 57, Wormerveer.

Dinsdag 16 april

 • Vioolvirtuoos Artiom Shishkov komt naar MuziekHaven met zijn soloprogramma rond Johann Sebastian Bach. Het concert begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 25,00 (€ 10,00 voor jongeren). Locatie: Papenpad 12, Zaandam.
 • Stadsarcheoloog Piet Kleij geeft de lezing ’50 jaar Zaanstad, 1000 jaar kerken’ in de Vermaning. De lezing begint om 19.30 uur en de toegang is gratis. Locatie: Westzijde 82, Zaandam.

Woensdag 17 april

 • Het thema in de Zuidervermaning is dit voorjaar ‘Westzaan ziet ze vliegen!’. Het thema wordt afgesloten met een informatieve avond voor iedereen die meer wil weten over het vliegverkeer van en naar Schiphol. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen. Vragen kunnen ook van tevoren worden gemaild naar programma@zuidervermaning.nl. De avond begint om 20.00 uur en wordt geleid door Hans Luiten. De toegang is gratis. Locatie: Zuideinde 233, Westzaan.

Donderdag 18 april

 • In samenwerking met Stichting Babel vertoont De Fabriek de film ‘Point of Origin – Building a House in Austria’. De film begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 11,00. Na de vertoning volgt een gesprek met Frans Parthesius, waarbij hij, als filmmaker en fotograaf, de cinematografische keuzes in de film zal toelichten

Vrijdag 19 april

 • Pop en Theaterkoor LEF! presenteert de muziekvoorstelling ‘Houvast’ in de Bullekerk. In de voorstelling maak je kennis met vrouwen die vastzitten, niet alleen letterlijk binnen de muren van een gevangenis, maar ook in gedachten, relaties, gewoontes of in hun lijf. De voorstelling begint om 20.15 uur en kaarten kosten € 19,95 (incl. reserveringskosten). Locatie: Westzijde 75, Zaandam. Uitverkocht
 • Stichting Leeghwater musicals geeft de voorstelling ‘The Spitfire Grill’ in theater De Kwaker. De voorstelling begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 22,75. Reserveren kan op de website van Leeghwater musicals. Ook te zien op 20 en 21 april. Locatie: J.J. Allanstraat 127, Westzaan.
 • Het NH Metal Fest IV bij Podium De Flux. In samenwerking met Stageblast is er een line-up samengesteld voor de metalliefhebber. De avond begint om 20.30 uur en kaarten kosten € 15,00 in de voorverkoop (€ 17,50 aan de deur). Locatie: Hemkade 48, Zaandam.
 • Een voorpremière van de film ‘L’Abbé Pierre’ met Afternoon Tea bij De Fabriek. De inloop van de Afternoon Tea is tussen 14.30 – 15.00 uur en de film begint om 16.20 uur. Kaarten kosten € 19,50. Locatie: Jan Sijbrandsteeg 12, Zaandam.
 • De stichting Papiergeschiedenis Zaanstreek “De Hollander” organiseert i.s.m. het Gemeentearchief Zaanstad een studiemiddag over de Zaanse papiergeschiedenis. Van 13.00 – 17.00 uur worden er in het Stadhuis verschillende presentaties gegeven. Deelname is gratis, wel graag aanmelden vooraf. Locatie: Stadhuisplein 100, Zaandam.

Zaterdag 20 april

 • Hemlab – Gek op Chemie, Bingo! voor kinderen van 7 – 14 jaar in het Jeugdlab.  Ben je gek op experimenteren met chemie en meng je altijd alle stofjes in huis door elkaar, dan kan je in het laboratorium van Hemlab je lekker uitleven. De workshop is van 15.00 – 17.00 uur. Deelname kost € 13,00. Reserveren kan via www.hemlab.nl/reserveren/. Locatie: Barndegat 8, Zaandam.
 • Excursie vaartocht ‘Varen in het voorjaar’ vanaf bezoekerscentrum De Poelboerderij. De vaartocht is vandaag en morgen van 13.30 – 15.30 uur en deelname kost € 17,50 (€ 5,00 voor kinderen t/m 12 jaar). Aanmelden kan door een mail te sturen. Locatie: Veerdijk 106, Wormer.
 • De 19e editie Sloeproeien bij Slag om de Zaan. Een sloeproeiwedstrijd van 12,5 kilometer over de Zaan met een dames- en herenrace. De start en finish vinden plaats bij de voormalige Chocoladefabriek van Verkade. Locatie: Westzijde, Zaandam. 
 • In navolging van de succesvolle en druk bezochteedities van T*ART wordt er dit weekend opnieuw ‘getart’ bij Zaansgroen. T*ART! 6.0 is een minitentoonstelling van nieuw werk van bij Tengel aangesloten kunstenaars en staat voor Tengel Art. De expositie vandaag en morgen van 13.00 – 17.00 uur te bezichtigen en de toegang is gratis. Locatie: Zeemansstraat 54, Zaandam.
Daniëlle van der Erve
 • In samenwerking met De Zaanse Regenboog wordt vanavond een ‘Mix Up Open Mic’ georganiseerd bij PLAY room. De avond is van 19.00 – 22.00 uur. Locatie: Westzijde 99, Zaandam. 
 • Pop en Theaterkoor LEF! presenteert de muziekvoorstelling ‘Houvast’ in de Bullekerk. In de voorstelling maak je kennis met vrouwen die vastzitten, niet alleen letterlijk binnen de muren van een gevangenis, maar ook in gedachten, relaties, gewoontes of in hun lijf. De voorstelling begint om 20.15 uur en kaarten kosten € 19,95 (incl. reserveringskosten). Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
 • Marcella Leguyt geeft de expositie ‘De verbeelding van het Ongrijpbare’ in het Weefhuis. De expositie is vandaag en morgen van 11.00 – 17.00 uur te bezichtigen. De toegang is gratis. Locatie: Lagedijk 39, Zaandijk.
 • Bel Canto speelt ‘Monty Python’s – Spamalot’ in theater De KunstGreep. De musical begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 20,00. Ook te zien op 21 april. Locatie: Kerkbuurt 4, Oostzaan.
 • Trio Lorcán Mac Mathúna geeft een concert bij Roots aan de Zaan. Het concert bij FluXus begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 18,00 (€ 9,00 voor jongeren tot 18 jaar). Locatie: Westzijde 148, Zaandam.
 • Stichting Leeghwater musicals geeft de voorstelling ‘The Spitfire Grill’ in theater De Kwaker. De voorstelling begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 22,75. Reserveren kan op de website van Leeghwater musicals. Ook te zien op 21 april. Locatie: J.J. Allanstraat 127, Westzaan
 • Tijdens Open Joodse Huizen | Huizen van Verzet worden in de Nicolaaskerk twee presentaties verzorgd. Filip Bloem vertelt over verzetsman Jan Brasser (alias Witte Ko). Aansluitend op de presentatie vindt een onthulling van schilderijen van twee Zaanse verzetsstrijders plaats, begeleid door Frank Vos. Het volledige programma vind je op de website Open Joodse Huizen. Locatie: Kerkplein 1, Krommenie.
 • Het derde Bakermat Concert in de Wormerveerse Vermaning is voor Harbour Jazzband. Het concert begint om 20.15 uur en kaarten kosten € 15,00. Locatie: Zaanweg 57, Wormerveer.
 • Stefan Hendrikx (winnaar Leids Cabaretfestival) geeft de cabaretvoorstelling ‘Who’s the man’ in theater De Kaasfabriek. De voorstelling begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 18,50. Locatie: Dorpsstraat 206, Wormer.
 • Concerten bij Kaarslicht met Lars Wouters van den Oudenweijer kwartet in de kerk van Jisp. Zij spelen in Jisp werk van Sjostakovitsj, Dahl en één van de aangrijpendste stukken van de kamermuziek van de twintigste eeuw; Quatuor pour la fin du temps. Het concert begint om 20.15 uur. Kaarten kosten € 20,00 en zijn te reserveren via reserveren@concertjisp.nl. Locatie: Dorpsstraat 46, Jisp.
Lars Wouters van den Oudenweijer
 • PopQuiz vanaf 20.00 uur in de Grote Kerk Oostzaan. Teams mogen bestaan uit 2 tot 5 personen en deelname is gratis. Aanmelden kan via Stichting Vrienden Grote Kerk Oostzaan. Locatie: Kerkbuurt 12, Oostzaan.
 • Loop mee met de zwerfafvalestafette in Krommenie. Om 09.45 uur wordt er verzameld bij Speeltuinvereniging Blok en om 12.00 uur is er een gezamenlijke lunch. Locatie: Dr. Kuyperkade 5, Krommenie.
 • Het Zaans Symfonie Orkest geeft een voorjaarsconcert in de Kooger Vermaning. Met werken van Mendelssohn, Saint-Saëns en Gustav Holst. De 2 solisten tijdens dit concert zijn Jacco Verburgt (fluit) en Marcus Prins (klarinet). Het concert begint om 15.00 uur en kaarten kosten € 16,50 (kinderen tot 12 jaar gratis). Locatie: Lagendijk 34, Koog aan de Zaan.
Zaans Symfonie Orkest

Zondag 21 april

 • In navolging van de succesvolle en druk bezochte eerste van T*ART wordt er dit weekend opnieuw ‘getart’ bij Zaansgroen. T*ART! 6.0 is een minitentoonstelling van nieuw werk van bij Tengel aangesloten kunstenaars en staat voor Tengel Art. De expositie van 13.00 – 17.00 uur te bezichtigen en de toegang is gratis. Locatie: Zeemansstraat 54, Zaandam.
Nanda Oldenburg
 • Stichting Leeghwater musicals geeft de voorstelling ‘The Spitfire Grill’ in theater De Kwaker. De voorstelling begint om 14.00 uur en kaarten kosten € 22,75. Reserveren kan op de website van Leeghwater musicals. Ook te zien op 21 april. Locatie: J.J. Allanstraat 127, Westzaan.
 • Muziekvereniging Apollo Zaandijk geeft een concert in de Koogerkerk. Het concert is onder leiding van Michel Zanders en met medewerking van het Ierse koor Out-Cider. Het concert begint om 15.00 uur en kaarten kosten € 12,50. Locatie: Kerkstraat 14, Koog aan de Zaan.
 • Bel Canto speelt ‘Monty Python’s – Spamalot’ in theater De KunstGreep. De musical begint om 14.00 uur en kaarten kosten € 20,00. Locatie: Kerkbuurt 4, Oostzaan.
 • Eva Hoeke in gesprek met schrijver en columnist Judith Koelemeijer bij de Wormerveerse Vermaning. De lezing begint om 15.00 uur (zaal open 14.30 uur). Kaarten kosten € 18,50 (€ 15,00 voor leden van ’t NUT). Locatie: Zaanweg 57, Wormerveer.
 • Het Zaans Grafisch Collectief geeft een expositie in de Zuidervermaning. Om 13.30 uur is de feestelijke opening van deze expositie. De middag wordt muzikaal ondersteund door ensemble Pas de Nom. De toegang is gratis (een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld). De expositie is geopend op 5, 11 en 12 mei van 13.30 – 16.30 uur. Locatie: Zuideinde 233, Westzaan.
Werk van alle exposanten van het Zaans Grafisch Collectief
 • Marcella Leguyt geeft de expositie ‘De verbeelding van het Ongrijpbare’ in het Weefhuis. De expositie is van 11.00 – 17.00 uur te bezichtigen. De toegang is gratis. Locatie: Lagedijk 39, Zaandijk.
 • Het Ontroerend Goed Koor geeft een lenteconcert in de Maria Magdalenakerk. Het koor wordt geleid door dirigente Gerda van Eerde met ondersteuning van de vaste accordeonisten, Bertie Buis, Leny van Vuure en Anja van de Reep. Het concert begint om 14.30 uur en kaarten kosten € 12,50. Locatie: Dorpsstraat 351, Wormer.
Het Ontroerend Goed
 • De Poelboerderij houdt tussen 10.30 – 15.00 uur een kleinschalige stekkenmarkt. Mensen kunnen zich van tevoren opgeven en een plekje krijgen op het erf van de boerderij om hun stekken, kamerplanten, moestuinplantjes, heemplanten, biologische bollen, knollen en meer aan te bieden. Daarnaast is er een zoldersale voor de verkoop van tweedehands of nieuwe spullen. En in de middag is er de mogelijkheid om mee te varen met de vaartocht ‘Varen in het voorjaar’. Locatie: Veerdijk 106, Wormer.

Woensdag 24 april

 • Het maandelijkse koffieconcert van Wouter Harbers in de Bullekerk. Deze middag voeren twee vrienden samen de Vier Jaargetijden van Vivaldi uit op viool (Robert Cekov) en piano (Wouter Harbers). Het concert is van 11.00 – 12.00 uur en de toegang is gratis (vrijwillige bijdrage na afloop). Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
 • De oranjekermis in het Burgemeester In ’t Veldpark gaat weer van start. Tot en met zondag 5 mei staan er 30 attracties in het kinderpretpark. Meer informatie en openingstijden vind je op de website Kermis in Zaandam. Locatie: Heijermansstraat, Zaandam.
 • De gemeenteraad organiseert een Ideeënmarkt. Inwoners kunnen op deze markt hun ideeën voor de stad promoten. De Ideeënmarkt begint om 20.00 uur in de publiekshal van het stadhuis. Locatie: Stadhuisplein 100, Zaandam.

Donderdag 25 april

 • Music & Movie Night ‘The Stones and Brian Jones’ bij De Fabriek. The Surphonics spelen met als toevoeging gitarist Jeroen Schipper vooraf aan de film akoestisch een nummer, met een uitgebreider optreden achteraf in Café Fabriek. De film begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 11,00. Locatie: Jan Sijbrandsteeg 12, Zaandam.

Zaterdag 27 april

 • Kinderkoningsdag ‘een dag vol plezier voor alle kinderen’ in Wormerveer. Van 10.30 – 16.30 uur kunnen kinderen gratis genieten aan de Groene Valk en de Groene Boer. Iedereen is welkom! Locatie: Groene Valk / Groene Boer, Wormerveer.
 • Royal Jazz Festival van 12.00 – 18.00 uur bij de Bullekerk. Op drie podia (buitenpodium, podium Bullekerk en Pasveerzaal / FluXus) bruist het op Koningsdag van de jazz. Er spelen dit jaar maar liefst 12 bands. De toegang is gratis. Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
 • Koningsdag met een vrijmarkt, braderie, attracties en activiteiten in de Kerkbuurt in Westzaan. Koningsdag wordt hier van 10.00 – 16.00 uur gevierd.
 • Schilder Gerard Mooy geeft een expositie in het Weefhuis. Hij maakt karakteristieke, krachtige olieverfschilderijen op klein formaat, meestal 30 x 30 cm of 24x 30 cm. De expositie is vandaag en morgen van 13.00 – 17.00 uur te bezichtigen. Ook op 4 en 5 mei. De toegang is gratis. Locatie: Lagedijk 39, Zaandijk.

Zondag 28 april

 • Schilder Gerard Mooy geeft een expositie in het Weefhuis. Hij maakt karakteristieke, krachtige olieverfschilderijen op klein formaat, meestal 30 x 30 cm of 24x 30 cm. De expositie is van 13.00 – 17.00 uur te bezichtigen. Ook op 4 en 5 mei. De toegang is gratis. Locatie: Lagedijk 39, Zaandijk.
 • Trio C tot de Derde treedt op in het kerkje van Krommeniedijk. Balkan, gipsy, jazz en ook klassieke muziek staan op het repertoire. Het optreden begint om 14.30 uur en kaarten kosten € 10,00. Locatie: Krommeniedijk 182, Krommenie.
Trio C tot de Derde

Vrijdag 3 mei

 • 80’s & 90’s Disco Party met video dj Caspar in de Bullekerk. De avond is van 20.30 – 00.00 uur en kaarten kosten € 9,00. Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
 • Klarinettist Gottfrid van Eck, accordeonist Juul Beerda en violist Jiska ter Bals geven de voorstelling ‘De poppenspeler van Warschau’ in ’t Reghthuys. De voorstelling begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 25,00. Locatie: Kerkbuurt 35, Westzaan.

Zaterdag 4 mei

 • Schilder Gerard Mooy geeft een expositie in het Weefhuis. Hij maakt karakteristieke, krachtige olieverfschilderijen op klein formaat, meestal 30 x 30 cm of 24x 30 cm. De expositie is vandaag en morgen van 13.00 – 17.00 uur te bezichtigen. De toegang is gratis. Locatie: Lagedijk 39, Zaandijk.
 • Jongeren van theaterschool Theatermijn met ‘Theater na de Dam’ in de Zuidervermaning. De jongeren verdiepten zich in de geschiedenis van Zaandam ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. De voorstelling begint om 20.30 uur en de toegang is gratis (aanmelden verplicht). Locatie: Zuideinde 233, Westzaan.
 • In de Bullekerk brengt zangtrio The Forces Sweethearts ná dodenherdenking een programma dat gaat over de Bevrijding. De voorstelling begint om 20.30 uur en kaarten kosten € 16,50 (excl. € 1,00 reserveringskosten). Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
The Forces Sweethearts

Zondag 5 mei

 • De Bullekerk en 4 en 5 mei Comité Zaanstad organiseren een vrijheidsbrunch. Schuif aan aan tafel waar wordt gepraat over wat oorlog met mensen doet en de noodzakelijkheid van vrede. De lunch begint om 12.30 uur en deelname kost € 12,50 (excl. € 1,00 reserveringskosten). Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
 • Jongeren van theaterschool Theatermijn met ‘Theater na de Dam’ in de Zuidervermaning. De jongeren verdiepten zich in de geschiedenis van Zaandam ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. De voorstelling begint om 13.30 uur en de toegang is gratis (aanmelden verplicht). Locatie: Zuideinde 233, Westzaan.
 • Schilder Gerard Mooy geeft een expositie in het Weefhuis. Hij maakt karakteristieke, krachtige olieverfschilderijen op klein formaat, meestal 30 x 30 cm of 24x 30 cm. De expositie is van 13.00 – 17.00 uur te bezichtigen. De toegang is gratis. Locatie: Lagedijk 39, Zaandijk.
 • Green & Country Fair van 11.00 – 16.00 uur in Wilhelminapark Wormerveer. De toegang is gratis. Locatie: Wandelweg 53, Wormerveer.
 • Het Zaans Grafisch Collectief geeft van 13.30 – 16.30 uur een expositie in de Zuidervermaning. Te zien zijn ongeveer 32 werken waar onder etsen, linosnedes, monoprints en tetraprints. De toegang is gratis (een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld). De expositie is ook geopend 11 en 12 mei. Locatie: Zuideinde 233, Westzaan.
 • Jazz Inverdan met een speciaal Bevrijdingsdagconcert: Duo-estafette ‘Zaans Onderonsje. Een keur aan improvisatoren uit de Zaanstreek gaat als duo’s in estafettevorm voor een bijzondere middag zorgen. Het concert begint om 15.30 uur en kaarten kosten € 18,00. Locatie: Westzijde 80, Zaandam.

Donderdag 9 mei

 • Hannah Aldridge met ‘Dream of America’ bij Podium De Flux. Het optreden begint om 20.30 uur en kaarten kosten € 17,00 in de voorverkoop (€ 21,00 aan de deur). Locatie: Hemkade 48, Zaandam.

Vrijdag 10 mei

 • Tributeband Brucified komt met ‘Tribute to Bruce Springsteen’ naar de Bullekerk. Het concert stond gepland op 9 maart, maar kon niet doorgaan wegens ziekte van de zanger. Vandaag komt de band toch echt naar de Bullekerk. Het concert begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 26,00 (incl. reserveringskosten). Locatie: Westzijde 75, Zaandam. 
 • Valentina Tóth geeft de voorstelling ‘Wildbloei’ in theater De KunstGreep. De voorstelling begint om 20.30 uur en kaarten kosten € 19,50. Locatie: Kerkbuurt 4, Oostzaan.

Zaterdag 11 mei

 • Zangeres/songwriter Beatrice van der Poel zingt Brel in de Bullekerk. Beatrice wordt begeleid door pianist Leo Bouwmeester, contrabassist Sanne van Delft en violist Micha Molthoff. Het concert begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 21,00. Locatie: Westzijde 75, Zaandam. 
 • Zaandijk Leeft! organiseert samen met AV Zaanland voor de derde keer ‘De 1000 van Zaandijk’. De start is op bij basisschool De Werf aan de Lagedijk en de finish ter hoogte van het Schoolpad. Inschrijving is gratis voor jong en oud.
 • Het Zaans Grafisch Collectief geeft vandaag en morgen van 13.30 – 16.30 uur een expositie in de Zuidervermaning. Te zien zijn ongeveer 32 werken waar onder etsen, linosnedes, monoprints en tetraprints. De toegang is gratis (een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld). Locatie: Zuideinde 233, Westzaan.
 • Dudok Kwartet speelt strijkkwartetten van Dmitri Sjostakovitsj (no. 3) en Kaaija Saariaho in de Vermaning. Het concert begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 20,00 (€ 5,00 tot 18 jaar). Meer informatie en reserveren op de website van Nieuwehuys Concerten. Locatie: Westzijde 80, Zaandam.
 • Stella Burggraaf geeft de expositie ‘In de Verte’ in het Weefhuis. De expositie is vandaag en morgen van 11.00 – 17.00 uur te bezichtigen. De toegang is gratis. Locatie: Lagedijk 39, Zaandijk.
 • Mariola Pluskota exposeert solo bij Zaansgroen. De expositie is vandaag en morgen van 13.00 -17.00 uur te bezichtigen. De toegang is gratis. Locatie: Zeemansstraat 54, Zaandam.
 • George & Eran en Club Classique met de voorstelling ‘Leven’ in theater De KunstGreep. De voorstelling begint om 20.30 uur en kaarten kosten € 19,00. Locatie: Kerkbuurt 4, Oostzaan.

Zondag 12 mei

 • Moederdag-Braderie van 10.00 – 17.00 uur in Oostzaan. De braderie slingert door de straatjes van het dorp en op het plein is een kermis.
 • Stella Burggraaf geeft de expositie ‘In de Verte’ in het Weefhuis. De expositie is van 11.00 – 17.00 uur te bezichtigen. De toegang is gratis. Locatie: Lagedijk 39, Zaandijk.
 • Mariola Pluskota exposeert solo bij Zaansgroen. De expositie is van 13.00 -17.00 uur te bezichtigen. De toegang is gratis. Locatie: Zeemansstraat 54, Zaandam.
 • Het 60-koppige Zaans Showorkest geeft het concert ‘Voices In Harmony 2024’ in de Bullekerk. Hedendaagse pop, swing en musical, maar ook jazz en filmmuziek, het komt allemaal voorbij. Het optreden begint om 14.00 uur en kaarten kosten € 17,50. Locatie: Westzijde 75, Zaandam.

Vrijdag 17 mei

 • ‘Support your locals’ bij Podium de Flux met Gunmoll, Eurydice & Molton Grovein, in samenwerking met Heroes Music Bar Zaandam. De avond begint om 20.30 uur en kaarten kosten € 5,00 in de voorverkoop (€7,50 aan de deur). Locatie: Hemkade 48, Zaandam.
 • Jeannine La Rose geeft de voorstelling ‘Genoeg?!’ in theater De Kaasfabriek. De voorstelling begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 19,50. Locatie: Dorpsstraat 206, Wormer.

Zaterdag 18 mei

 • Tg. Winterberg met de beeldende voorstelling ‘De Stille Kletsmajoor (3+) in theater de KunstGreep. De voorstelling begint om 13.30 en 15.30 uur. Kaarten kosten € 10,00. Locatie: Locatie: Kerkbuurt 4, Oostzaan.
 • Jonge talentvolle spelers van de Musical Academy spelen de familievoorstelling ‘Het Zaans Ontzet – Musicalproductie’ in en rondom de Bullekerk. Deze voorstelling is speciaal geschreven ter gelegenheid van 50 jaar Zaanstad en het herdenken van Het Zaans Ontzet dat in 2024 precies 450 jaar geleden heeft plaatsgevonden. De voorstellingen beginnen om 15.00 en 20.00 uur en kaarten kosten € 15,00. Ook te zien op 19 en 20 mei. Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
Het Zaans Ontzet
 • Salwa Jabli en Raymond Huisman geven de expositie ‘PIEKER ENDE EVENBLIJ’ in het Weefhuis. De expositie is vandaag en morgen van 11.00 – 18.00 uur te bezichtigen. De toegang is gratis. Locatie: Lagedijk 39, Zaandijk.
 • Pinksterexpositie met Han Bennink bij Zaansgroen. De expositie is het pinksterweekend van 13.00 – 17.00 uur te bezoeken. De toegang is gratis. Locatie: Zeemansstraat 54, Zaandam.

Zondag 19 mei:

 • Jonge talentvolle spelers van de Musical Academy spelen de familievoorstelling ‘Het Zaans Ontzet – Musicalproductie’ in en rondom de Bullekerk. Deze voorstelling is speciaal geschreven ter gelegenheid van 50 jaar Zaanstad en het herdenken van Het Zaans Ontzet dat in 2024 precies 450 jaar geleden heeft plaatsgevonden. De voorstellingen beginnen om 15.00 en 20.00 uur en kaarten kosten € 15,00. Ook te zien op 20 mei om 15.00 uur. Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
 • Salwa Jabli en Raymond Huisman geven de expositie ‘PIEKER ENDE EVENBLIJ’ in het Weefhuis. De expositie is van 11.00 – 18.00 uur te bezichtigen. De toegang is gratis. Locatie: Lagedijk 39, Zaandijk.
 • Pinksterexpositie met Han Bennink bij Zaansgroen. De expositie is het pinksterweekend van 13.00 – 17.00 uur te bezoeken. De toegang is gratis. Locatie: Zeemansstraat 54, Zaandam.
 • Wandelen over water in natuurgebied het Guisveld. Het pad is tussen 06.00 – 16.00 uur geopend. De route is ongeveer 4 km en deelname aan de wandeling is gratis. Het is ook mogelijk om voor € 7,50 een vaartocht te maken door het Guisveld. Meer informatie en reserveren kan via Staatsbosbeheer. Locatie: Wandelweg 8, Wormerveer (achter station Wormerveer).

Maandag 20 mei

 • Jonge talentvolle spelers van de Musical Academy spelen de familievoorstelling ‘Het Zaans Ontzet – Musicalproductie’ in en rondom de Bullekerk. Deze voorstelling is speciaal geschreven ter gelegenheid van 50 jaar Zaanstad en het herdenken van Het Zaans Ontzet dat in 2024 precies 450 jaar geleden heeft plaatsgevonden. De voorstelling begint om 15.00 uur en kaarten kosten € 15,00. Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
 • Wandelen over water in natuurgebied het Guisveld. Het pad is tussen 09.00 – 16.00 uur geopend. De route is ongeveer 4 km en deelname aan de wandeling is gratis. Het is ook mogelijk om voor € 7,50 een vaartocht te maken door het Guisveld. Meer informatie en reserveren kan via Staatsbosbeheer. Locatie: Wandelweg 8, Wormerveer (achter station Wormerveer).
 • Pinksterexpositie met Han Bennink bij Zaansgroen. De expositie is vandaag nog van 13.00 – 17.00 uur te bezoeken. De toegang is gratis. Locatie: Zeemansstraat 54, Zaandam.

Dinsdag 21 mei

 • WK Zaanstad van 10.00 – 17.00 uur bij ZVV Zaandijk. WK Zaanstad is een 3 vs. 3 voetbaltoornooi voor iedereen uit de Zaanstreek van 7 – 12 jaar. Deelname is gratis en aanmelden kan (binnenkort) op de website. Locatie: Diederik Sonoyweg 20, Zaandam.
 • Het Zaans Grafisch Collectief geeft van 13.30 – 16.30 uur een expositie in de Zuidervermaning. Te zien zijn ongeveer 32 werken waar onder etsen, linosnedes, monoprints en tetraprints. De toegang is gratis (een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld). Locatie: Zuideinde 233, Westzaan.

Woensdag 22 mei

 • Podium de Flux brengt in samenwerking met het Zaanstheater ‘Queen of the Night’ in het Zaantheater. Een ode aan Withney Houston en haar greatest hits. De voorstelling begint om 20.00 uur en kaarten zijn te koop vanaf € 23,25. Locatie: Nicolaasstraat 3, Zaandam.

Vrijdag 24 mei

 • Celine Cairo – Solo in de Zuidervermaning. Het optreden begint om 20.15 uur en kaarten kosten € 15,00. Locatie: Zuideinde 233, Westzaan.
 • Elke Vierveijzer geeft de voorstelling ‘Drift’ in theater de KunstGreep. De voorstelling begint om 20.30 uur en kaarten kosten € 19,00. Locatie: Locatie: Kerkbuurt 4, Oostzaan.

Zaterdag 25 mei

 • Caberatier / stand-up comedian Tobi Kooiman geeft de voorstelling ‘Best Of 2’ bij dorpstheater TOWN. De voorstelling begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 19,50. Locatie: Wijdewormerplein 3, Wijdewormer.
 • De Eendracht Den Ilp met het trilfestival in theater de KunstGreep. Een muziekfestival voor fanfares, harmonieën en brassbands. Een initiatief van Fanfare De Eendracht met als doel om liefhebbers en muzikanten in een ontspannen setting te laten genieten van prachtige blaasmuziek. Het muziekfestival begint om 20.00 uur. Locatie: Locatie: Kerkbuurt 4, Oostzaan.
 • De spetterende finale van de Bakermat Concerten in de Wormerveerse Vermaning met de Zweedse Nanna Carling en haar Hot Jazz Friends. Het concert begint om 20.15 uur en kaarten kosten € 18,50. Locatie: Zaanweg 57, Wormerveer.
Nanna Carling
 • Alexander Broussard en 003 presenteren ‘The Billy Joel Experience: The Album Tour’ in de Bullekerk. Via de website van The Billy Joel Experience bepaal je als bezoeker vooraf de setlist. Het concert begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 25,00. Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
 • Editie 100 van Roots aan de Zaan met Joe Broughton’s Conservatoire Folk Ensemble bij FluXus. Het concert begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 20,00 (€ 10,00 voor jongeren tot 18 jaar). Locatie: Westzijde 148, Zaandam.
 • Ben de Vries exposeert met digitaal bewerkte fotografie bij Zaansgroen. De expositie is vandaag en morgen van 13.00 – 17.00 uur te bezichtigen. De toegang is gratis. Locatie: Zeemansstraat 54, Zaandam.

Zondag 26 mei

 • Ben de Vries exposeert met digitaal bewerkte fotografie bij Zaansgroen. De expositie is van 13.00 – 17.00 uur te bezichtigen. De toegang is gratis. Locatie: Zeemansstraat 54, Zaandam.
 • Popup Choir 80s Singalong in de Bullekerk. Maarten Bos en Tijmen de Koning nemen het publiek mee met alle hits. De singalong begint om 14.00 uur en kaarten kosten € 13,50 (incl. reserveringskosten). Locatie: Westzijde 75, Zaandam.
 • Stef & Co geven een concert in het kerkje van Krommeniedijk. Stephanie Kramer en Colet Nierop zorgen voor een muzikale wereldreis van klassiek tot pop, van blues en jazz naar wereldmuziek. Het concert begint om 14.30 uur en kaarten kosten € 10,00. Locatie: Krommeniedijk 182, Krommenie.
 • Het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT) treedt op in theater de KunstGreep. Meer informatie nog niet bekend. Locatie: Locatie: Kerkbuurt 4, Oostzaan.
 • Het jaarlijkse muziekfestival Plein Festijn met optredens van verschillende koren. Het muziekfestival is van 12.00 – 18.00 uur en de toegang is gratis. Locatie: Marktplein, Wormerveer.

Donderdag 30 mei

 • Fabian Franciscus geeft de cabaretvoorstelling ‘Loskomen’ in theater De Kaasfabriek. De voorstelling begint om 20.00 uur en kaarten kosten € 20,00. Locatie: Dorpsstraat 206, Wormer.

Check altijd:

Nog meer? Check de Zaanse Evenementen Kalender.

Langlopend

Van 9 maart t/m 14 april geeft kunstenaar Wouter Stips het stokje over en exposeert voor het eerst samen met zijn zoon Julian Stips bij Artzaanstad. Tijdens de officiële opening van de duo-expositie ‘Stips & Stips’ is o.a. acteur Rob van de Meeberg aanwezig, die voor deze gelegenheid (weer) in de huid van Johnny Jordaan kruipt, en het thema ‘Vader en Zoon’ bezingt. Locatie: Grote Hulzen 11, Zaandam.

Wouter Stips – Go Daddy Go Go!

Van 6 maart tot 17 april exposeert de Koogse kunstenares Marion Maas in Bezoekerscentrum De Poelboerderij. Bij deze expositie zijn onder meer acryl- en olieverfschilderijen te zien van de bekende Zaanse weidevogels, van bloemen en strandtaferelen. Openingstijden donderdag tot en met zondag van 9.30 – 16.00 uur.  Locatie: Veerdijk 106, Wormer.

Werk van Marion Maas

Van 22 december t/m 27 april is in het Molenmuseum de expositie ‘Het Fortuin – De tragische geschiedenis van een papiermolen’ te bezoeken. De tentoonstelling laat zien hoe het mis kon gaan en hoe molen Het Fortuin uiteindelijk in vlammen op ging. Toch werd hier de kiem gelegd voor het succes van het latere papierconcern Van Gelder Zonen. Locatie: Kalverringdijk 30, Zaandam.

Van 9 maart tot eind april viert UNKnowN Art Gallery de komst van de lente met Expo 4 ‘First Day of Spring’. Deze groepsexpositie brengt een eclectische mix van nationale en internationale kunstenaars samen. Deelnemende kunstenaars zijn Susan Meinen, Cenk Düzyol, Mike de Vos, Nils Westergard, Lisa van Oosten, Ravian Derrière, André van Beele en Rogier van Twuijver. Te bezoeken van vrijdag t/m zondag van 13.00 – 18.00 uur en op afspraak. Locatie: Oostkade 10-12, Zaandam.

Van 1 maart t/m 3 mei geven de cursisten van fotograaf Tim Knol een expositie in de Verkadefabriek. Het werk is te zien in de gangen het Fluxus-gebouw, iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen. De werken zijn ook te koop. De expositie is te bezichtigen van maandag t/m zaterdag tijdens de openingstijden van FluXus. De toegang is gratis. Locatie: Westzijde 168, Zaandam.

Foto Alwin van Halm

Van 26 maart t/m 4 mei exposeert de Schilderskring Zaanstreek Noord in Chocolaterie de Cacaoboom. De groep enthousiaste amateurschilders zorgt voor een divers beeld, van intuïtief en abstract tot impressionistisch en realisme. De expositie is te bezoeken tijdens openingstijden op dinsdag t/m zaterdag van 10.30 – 16.30 uur. Locatie: Lagedijk 142b, Zaandijk.

Aquarel van Rob Carpentier

Van 16 maart t/m 11 mei organiseert de Willem Jansen Stichting de verkoopexpositie ‘Zaanse Streken’ bij galerie Staphorsius. De expositie laat werk zien van Zaanse kunstenaars zoals Jan de Boer, Frans Mars, Remmet Ouwejan, en Frans Room. Dankzij de werken van deze kunstenaars kan in Zaanse Streken een kijkje worden genomen in de Zaanstreek van weleer. De expositie is te bezichtigen dinsdag – zaterdag van 09.00 – 17.00 uur. Locatie: J.J. Allanstraat 287b, Westzaan.

Weelsloot Westzaan door kunstenaar Willem Jansen

Van 3 april t/m 13 mei geven Daniëlle van der Erve en William van Esveld de expositie ‘Water en Glas’ bij De Kunstgreep. Beide kunstenaars leerden elkaar kennen op een expositie van Daniëlle bij galerie Zaansgroen, raakten aan de praat over elkaars werk met als resultaat deze expositie. De expositie is te bezichtigen op maandag t/m woensdag van 08.30 – 17.00 uur, donderdag van 08.30 – 19.00 uur, vrijdag van 08.30 – 13.00 uur en tijdens theatervoorstellingen en andere activiteiten in De Kunstgreep. Locatie: Kerkbuurt 4, Oostzaan.

Samenstelling: Merel Kan & Piet Bakker (De Orkaan) op basis van informatie van culturele instellingen en lezers. Ook activiteit op laten nemen? Mail naar agenda@deorkaan.nl