€25.500,- bij elkaar gescharreld op de Zaanse Beursvloer!

Gever werd ontvanger, ontvanger werd gever en andersom en nog een keer.

Nadat 25 Zaanse initiatieven keurig binnen een minuut hun idee vertolkten en duidelijk maakten welke steun, kennis of materialen ze nodig hadden, werd er keihard gehandeld.

Eetcafe De Fabriek was voor één middag en avond omgetoverd tot beursvloer.

Wheelen en dealen
De Zaanse Zwam vond onderdak, medewerkers van de kledingbank krijgen een EHBO-cursus van Bloedserieus (wij menen het), Stichting Pole Position mag een aantal mensen blij maken met een clinic van topsporters van Topsport Zaanstad… en nog veel meer.

rikStreng
De dealtjes die gesloten werden waren vrijwillig maar zeker niet vrijblijvend. Daar zorgde Orkaans huisnotaris Rik Jacobs voor. Samen met Marleen Althuizen van De Zaanse Uitdaging en Deborah Timmerman van Platform aan de Zaan schreef hij de afspraken in.

Winst!
Er werd direct een berekening gemaakt van de kosten van de uren en materialen. Bij het sluiten van de vloer was dit €20.000,-, maar sommigen kregen er geen genoeg van: een half uur later stond de teller op €25.500,-. Pure winst voor iedereen.

Verlies
Winst voor iedereen? Neen. De arme spreekstalmeester was vergeten dat ze ook op een druilerige maandagavond in Zaandam niet wegkomt met een blauwe schijf achter de autoruit. Ze vertrok met €90,- verlies. (Doe er wat moois mee, ZNSTD).

Op de facebookpagina van Platform aan de Zaan vind je meer foto’s. Op de site van Platform aan de Zaan vind je zeer binnenkort een uitgebreid verslag.
Op De Orkaan was de beursvloer via twitter live te volgen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *