Een bomvolle Zaanse dag (filmpjes en foto’s)

‘Wat is er veel te doen!’ En: ‘Iedereen organiseert alles tegelijkertijd!’ De geluiden die wij opvingen leken best te kloppen: er valt vandaag een hoop te kiezen aan de Zaan.

We waren lang niet overal, maar proberen je een klein beetje inzicht te geven in het leuks dat er was: Kunsteiland, cultuur bij Bullekerk, Westzijderol, Open Monumenten, Dag van Westzaan…

Vanmorgen begon het feest al met het uitrollen van de Westzijderol in de Zaandamse Vermaning. Dit jaar was er niet alleen de stokoude 8,5 meter lange rol uit de tweede helft van de 18e eeuw, ook de gloednieuwe rol die gemaakt werd onder leiding van Historisch Zaandam is -met handschoentjes aan- uitgerold. Onder het rollen nog meer foto’s van nog meer activiteiten van vandaag.

En… tijdens de Dag van Westzaan werden we meegnomen voor een wild ritje door Jeroen in zijn stoere oldtimer Jeep. De mannen van The Memory Band speelden spraciaa voor ons een passend nummer (even doorklikken naar Youtube). Onder de Oldtimers nog meer foto’s van nog meer activiteiten van vandaag.

In een garage in Westzaan vonden we dit pareltje:

Leyena van der Laan maakte foto’s in/bij de oergezellige Kooger Vermaning in Koog aan de Zaan. Onder de Vermaning nog meer foto’s van nog meer activiteiten van vandaag.:

Zien wij hier rechts onder een soort oldtimer in beeld?

Er werden ook Zaanse boeken verkocht (Onder de boeken nog meer foto’s van nog meer activiteiten van vandaag.:

Krista van Dalen struikelde met haar camera over een bonte stoet die de Westzijde onveilig maakte (onder de optocht nog meer foto’s):

Rens Kamminga fotografeerde de Oldtimers.

Rens Kamminga fotografeerde ook de cultuurpresentatie bij de Bullekerk:

Fred Wolf had de dames ook in het vizier.

Bart van der Laan was bij de Open Monumenten in Wormer en Oostknollendam.

Kunsteiland (Tessa Berghouwer), ook morgen nog.
Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *