Aanstaande zaterdag, 14 oktober, kan jong en oud een kijkje nemen bij de kledingbank aan de Inzet 108 in Wormerveer. Van 10.00 – 14.00 uur kun je zelf ontdekken hoe het proces van ontvangen van kleding tot het ophangen in de winkel er aan toe gaat.

De vrijwilligers van Kledingbank Zaanstreek zijn trots op hun werk en dat laten ze tijdens de Open Dag graag zien. Neem een kijkje achter de schermen en proef gelijk of een vrijwilliger zijn iets voor jou is.

Nieuwe naam, nieuwe aankleding, dezelfde trots

Gebruikers van en gevers aan de Kledingbank komen uit Zaanstad, maar ook uit Wormerland, Oostzaan en van daarbuiten. Het is daarom logisch om dat ook in de ¨achternaam¨ van de Kledingbank door te laten klinken. Kledingbank Zaanstad heet nu Kledingbank Zaanstreek. Bij een nieuwe naam hoort ook een nieuw logo, een nieuwe huisstijl en vernieuwde website. Vrijwilligers hebben de gevel van het pand opgeknapt. Het nieuwe logo is op de gevel aangebracht en twee beachvlaggen wapperen vrolijk in de wind.

Dankzij de hulp van verschillende bedrijven kunnen we weer volop verder met ons werk: mensen die het financieel moeilijk hebben voorzien van voldoende kleding.

Meer dan alleen kleding

De belangrijkste taak van de Kledingbank is kleding en schoenen beschikbaar te stellen van mensen die geen geld hebben om die zelf aan te schaffen. Daarnaast biedt de Kledingbank een assortiment aan producten die tot de eerste levensbehoeften behoren. Hiermee wordt bijdrage geleverd aan de bestrijding van de groeiende armoede in de Zaanstreek.

Kledingbank Zaanstreek is open van dinsdag tot en met zaterdag van 09.00 – 14.00 uur. Voor het pand staan twee blauwe containers waarin kleding gedeponeerd kan worden op tijden dat de deuren niet open staan. Naast kleding zijn onder andere ook schoenen, bed- en linnengoed, handdoeken en verzorgingsproducten welkom. Dat kan zowel nieuw als gebruikt. Ondergoed en sokken moeten – om hygiënische redenen – altijd nieuw zijn.

Mensen die het nodig hebben kunnen bij ons gratis winkelen. Hiervoor kunnen ze een verwijsbrief halen bij de Voedselbank, Sociale wijkteams, bewindvoerders en andere professionals. Producten die wij niet zelf kunnen doorgeven gaan naar andere inzamelaars.

Vrijwilligers gezocht

De organisatie van de Kledingbank draait op vrijwilligers. Er is nu vooral behoefte aan mensen die, in een gezellig team, willen helpen bij het sorteren van de kleding (op schoon, heel en modieus) en winkelpersoneel om toezicht te houden, kleding in te hangen en de winkel netjes te houden. De Open Dag is een mooie gelegenheid om te ontdekken of dit iets voor jou is en de mogelijkheden te bespreken

De Kledingbank is afhankelijk van financiële bijdragen. Niet alleen voor exploitatie maar ook voor de aanschaf van ondergoed en sokken. Een gift overmaken kan op rekeningnummer NL43RABO 0168 7694 84 op naam van Stichting Kledingbank Zaanstreek.

Door: De Orkaan Redactie. Bron en foto’s: Kledingbank Zaanstreek