Een nieuwe – net even anders – kapper aan de Zaan!

Roland Rosmalen opende begin mei zonder bombarie de deur van zijn droom: Hairpro’s aan de Zaanweg 28 in Wormerveer. Wel mailde hij De Orkaan: 

‘In het voormalige pand van Habbekrats ben ik een nieuwe kapperszaak begonnen. Ik doe het net iets anders dan andere kappers’. 

Dat maakte nieuwsgierig. Wat is anders? We besloten met een aangewezen vrijwilliger – Bet – te onderzoeken wat Rosmalen anders maakt. Onze conclusie? Hij doet het anders. 

Roland Rosmalen is geen kapper maar een haarfluisteraar. Hij neemt de tijd om kennis te maken met zijn bezoekers, schenkt daarbij Zuivere Koffie of thee van Mevrouw Cha met daarnaast een bonbon van Atelier Limmen. Hij onderzoekt de kwaliteit van het haar voordat hij het intensief reinigt en aanvult met de stoffen die nodig zijn om de bossen weer te laten bloeien. 

Hij was niet altijd kapper. Het vak koos hij pas na zijn carrière in ’t zakenleven dat hij uiteindelijk minder bevredigend vond. De tijd die hij rondreed in een leasebak had hij ook kunnen besteden aan daadwerkelijk contact met mensen.  

Naast de kapsalon aan de Zaanweg heeft Roland Stichting Dapper opgericht, daarmee organiseert hij knipdagen voor mensen die zich geen fijne knipbeurt kunnen veroorloven. 

Het contact met aangewezen vrijwilliger Bet resulteert in een donatie van een vlecht van 30 centimeter voor Stichting Haarwensen. En in een klant voor het leven. 

PS. Roland liet ons voor de knipbeurt niet betalen. Toch willen we benadrukken dat bovenstaande tekst volledig vrij geschreven is. Hairpro’s is een verrijking aan de Zaan. 

Deel dit artikel:

6 reacties

 • een goede morgen
  hoe duur zijn jullie
  we gaan nu in kromenie op het rosariumplein bij een buitelande kaper daar betalen we voor me zoon van 30 en ik zelf 25 euro samen voor allen knippen

 • Annerieke Stuurman

  Gefluister in mijn haar?
  Door een vreemde kerel?
  Ik moet er niet aan denken!
  Aan mijn lijf geen polenaise!

  • De Orkaan

   🙂 De term ‘harenfluisteraar’ ontsproot geheel aan ons brein. Hoewel de kapper geen luide stem heeft, fluistert hij niet in je haar. Daarnaast kunnen we je geruststellen: niemand is uit op polonaise aan jouw lijf.

 • Toni baas

  Veel succes gr tonia

 • Agnes Maria Kerkhoven

  Waarom nou meteen zo negatief.
  Eerst ( Hoe duur zijn jullie?) .Verder maar niks zeggen op dit stukje.

  Dan. “Gefluister” in mijn haar .Misschien is dat wel heerlijk.

  Benader nieuwe acties eens van een positieve kant.

  Veel succes Roland

 • Martha Stelling

  Klinkt leuk!
  Veel succes op deze leuke plek aan de Zaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *