Eendvoudigweg gelukkig op Ducktopia (filmpje)

Je zou het bijna vergeten, maar in januari 2019 piepte en kraakte Oostzaan nog onder de muskuseend.

De vriendelijke lobbessen wisten van de prins geen kwaad, maar er werd over ze geklaagd, ruziegemaakt over het wel of niet bijvoeren, en er zouden diverse dieren expres zijn doodgereden, of zijn lam geschopt.

Cor Hottentot besloot er iets aan te doen. De historische band die Cor heeft met Oostzaan, gaat minstens zo ver terug als die van de eenden en hij wist precies wat er misging. Hij nam contact op met De Orkaan om zijn kennis te delen, en wij maakten filmpjes van een minuut.

Inmiddels is er een duidelijk voerbeleid, de beestjes hangen niet meer voor de Dirk en is Cor een bekende Nederlander omdat elke krant op hem dook. Maar, belangrijker nog, hij is de burgemeester van Ducktopia. Een landje in Oostzaan waar eenden mogen zijn. Buurvrouw Willemijn Bok heeft daar de dagelijkse verzorging op zich genomen. Gisteren namen we er, samen met Cor, een kijkje.

PS Cor Hottentot adviseert Oostzaan en de WOV (Woningbouwvereniging) op het gebied van vogel, – eend, en vleermuisbeleid. Daarover later meer.

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *