Eenzijdig ongeval N246, Wormerveer

In de nacht van zondag op maandag gebeurde er even na 00.30 uur een eenzijdig ongeluk op de N246 in Wormerveer.

De auto reed op de N246 vanuit Wormerveer in de richting Westzaan. Bij de afslag naar de N203 ging het mis. Door onbekende oorzaak kwam de auto op het puntstuk, tussen de doorgaande weg en de afrit, terecht. Hierbij reed de Hyundai eerst een hectometerpaal omver. Vervolgens werd een verkeersbord geraakt en kwam het voertuig tegen een paal met kast en zonnepaneel tot stilstand.

Op het moment van het ongeval reed er toevallig een ambulance voorbij. De bestuurder werd in de ambulance nagekeken. De politie kwam vrij snel en heeft direct de rechterbaan en de afrit naar de N203 afgezet. De bestuurder is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie is daar achteraan gegaan en zal vermoedelijk een bloedtest laten afnemen. Het vermoeden bestaat dat de bestuurder onder invloed was.

De schade aan de voorzijde van de auto is aanzienlijk. Bergingsbedrijf Hoogwout heeft de auto opgehaald. De schade aan de hectometerpaal, het verkeersbord en de paal met kast en zonnepaneel zal later worden hersteld.

Bijdrage door Michel Schermer

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Jaap Meeuwsen

  Het is toch wat tegenwoordig met al die eenzijdige ongevallen.
  Iets om goed over te gaan nadenken.

 • Hans van den Berg

  Als je goed kijkt, zie je op foto 2 en 3 dat even verderop de verkeersborden “einde max. snelheid 50 km/h” aan beide kanten van de weg staan. En darom gaat het op dat stukje N246 altijd fout. Als de verkeerslichten op de kruising Kerkstraat N246 op groen springen, geven velen al vol gas richting de 100 km/h, want na het einde 50 bord mag je 100 tot aan de afslag naar de A8. Ter hoogte van de afslag naar de N8 en even verderop bij de toerit vanaf de N8, zie je dan de meest vreeemde capriolen. Als je je daar aan de voorgeschreven snelheid houdt, is er niets aan de hand, maar ja, weet dat je dan wel opgedrukt wordt door al het verkeer wat achter jou rijdt. Incl. vrachtverkeer, want gas geven doen we daar…. Ook dit slachtoffer heeft zich vast niet aan de voorgeschreven snelhedi gehouden en is met andere zaken bezig geweest dan autorijden. De politie zal ongetwijfeld, buiten een alcoholtest ook wel zijn smartphone nakijken.

 • Bram Leguijt

  Boomklevers heten ze. Niet voor niks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *