Eerste wietvondst van 2017: Pharus

Nadat de politie woensdagochtend 4 januari rond 6.00 uur een melding van een inbraak in een woning aan de Pharus in Zaandam kreeg, bleek bij controle dat er een hennepkwekerij in de flatwoning was.

In de woning trof de politie in drie verschillende ruimtes hennep aan. In totaal zijn er ruim 300 planten gevonden. Uit onderzoek bleek er ook sprake te zijn van diefstal van stroom.

Het was de eerste vondst van 2017. In 2014 begon De Orkaan met het aangeven van vondsten op de kaart. In dat jaar waren er 33 plantages, in 2015 44 maar in 2016 daalde dat tot 35.

Het is overigens zeer de vraag of de politie alle vondsten rapporteert. Wij gaan af op de officiële politiewebsite, maar niet alle vondsten worden daarop gerapporteerd. In 2016 werd er bijvoorbeeld in Zaandam via Twitter een vondst gemeld die niet op de website kwam. De betreffende agent wilde bij navraag ook niet zeggen waar de vondst was gedaan.

Lezers van De Orkaan rapporteerden in 2016 het rooien van wietplantages in de Stationsstraat in Zaandam en in de Czarinastraat. Deze acties werden niet op de officiële politie-website gemeld.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *