Een ‘binnenpleintje’ bij Zito Teer…

De Zaanstreek telt vijf Kerkstraten (afgezien van de diverse Zuider- en Noorder-exemplaren), vier Stationsstraten (waaronder de kortste van Nederland), vier Dorpsstraten (waaronder de langste van Nederland), vier Zuideindes en drie Weivers…

Wie droomt er niet van een eigen weg of straat: een unieke, helemaal alleen voor jou, desnoods een ‘steeg’ of een ‘pad’ (we vonden trouwens ook eigen lanen, kades, bruggen, pleinen, erven en plantsoenen).

Het Piet Zwart plein kan je alleen betreden als je op bezoek gaat bij Zito|Teer (magazijnoplossingen, disposables, verpakkingen en nog veel meer) aan de Jufferstraat in Zaandam, en dan nog alleen als je in het magazijn rondgeleid wordt. Dat werden we en daar zagen we het bordje van het Piet Zwart plein, tegen een van de dwarsbalken van opslagstellingen geplakt. Piet Zwart richte in 2011 samen met Fred Henneke Zito|Teer op (toen nog in Wormer). Hij nam inmiddels afscheid maar komt wel af en toe zijn eigen plein bezoeken. (Piet Zwart stond trouwens al eerder in De Orkaan)

Hier alle ‘eigen straatjes’ tot dusver

Weet je ook een ‘eigen straat’ – of woon je er zelf – mail het ons

Door Piet Bakker, foto’s: De Orkaan.