Eigen straat eerst: Trudy Onrustplantsoen…

De Zaanstreek telt vijf Kerkstraten (afgezien van de diverse Zuider- en Noorder-exemplaren), vier Stationsstraten (waaronder de kortste van Nederland) en Dorpsstraten (waaronder de langste van Nederland), vier Zuideindes en minstens drie Weivers…

Wie droomt er niet van een eigen straat: een unieke, helemaal alleen voor jou, desnoods een ‘steeg’ of een ‘pad’.

In Zaandijk, ter hoogte van de Parkstraat 62, fotografeerde Jan Leguijt het Trudy Onustplantsoen. Trudy was – aldus het bordje – ‘oud-bewoonster’, en kennelijk zo belangrijk dat ze een eigen plantsoen kreeg.

Hier alle ‘eigen straatjes’ tot dusver.

Uniek! (weet je ook een ‘eigen straat’ – of woon je er zelf – mail het ons)

Door Piet Bakker (De Orkaan), foto Jan Leguijt.

Deel dit artikel:

3 reacties

 • A.van Bruggen Voster

  Goedendag
  Omdat mijn vader op 2 juli a.s. 100 jaar zou zijn geworden heb ik een plein naar hem vernoemd waar hij altijd heeft gewoond
  het “Willem Voster Plein”.
  Het is te vinden op het Westerstijfselmakerspad in Oostzaan.
  Ik weet zeker dat hij er trots op zal zijn geweest.

 • Ellen Kuiper

  Helaas ben ik niet bekend in Oostzaan, maar ik denk dat we zulke plekjes, op onze oude dag zouden moeten koesteren. Ben ik de enige die daar zo over denkt?

 • Frits Krom

  Ik heb op Zaandijk gewoond in een parallelstraat met de Tuinstraat, nl. de Talmastraat. Is hier het plantsoen bedoeld, dat ooit als een opgeleukte middenberm in deze straat lag? Ik heb niet het genoegen gehad, deze Trudy gekend te hebben. Begin van de jaren 1970 was ik er weg, de “wijde wereld” in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *