Eigen vuil eerst! Oostzaan weert afvaltoeristen

Wie komend jaar grofvuil wil afleveren in Oostzaan bij de stort aan het Skoon, moet zich legitimeren met paspoort, rijbewijs of identiteitskaart.

Alleen echte Oostzaners zijn welkom met hun afval. De gemeente wil “voorkomen dat bezoekers van buiten de gemeente hun afval storten of dat er bedrijfsafval wordt gestort en daarmee de kosten voor inwoners onnodig stijgen.”

De regeling gaat op 4 januari in. Wie net naar Oostzaan is verhuisd, moet bijvoorbeeld met een recent poststuk het huidige woonadres aantonen, in combinatie met het identiteitsbewijs.

Uit het persbericht van de gemeente:

“Bij het afvalbrengstation wordt ook afval gebracht door bedrijven, waarschijnlijk ook door mensen buiten Oostzaan. Dit afval is bedrijfsafval. Bedrijven horen zelf te zorgen voor het wegbrengen van hun afval naar een verwerker van bedrijfsafval en horen daar ook voor te betalen. Aan de poort wordt bedrijfsafval van iedereen geweigerd door de toezichthouder.”

Ook wordt er afval gebracht door inwoners van buiten Oostzaan. Inwoners van buiten Oostzaan horen hun afval te brengen naar het afvalbrengstation in hun eigen gemeente. Ook zij worden daarom aan de poort geweigerd door de toezichthouder.”

Deel dit artikel:

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *