De nieuwe eigenaar van de fietsenwinkel Van Zaane Tweewielers B.V. is onvindbaar voor de curator. Die is op zoek naar de heer M.M. Yasar die nog voor € 480.548,19 in het krijt staat bij diverse schuldeisers.

Curator mr A.C.J. Hanrath van Duijn Bloem Voss Advocaten uit Zaandam schrijft in zijn verslag dat hij “op allerhande manieren getracht [heeft] in contact met de bestuurder te komen. Dat is tot op heden niet gelukt. Indien de bestuurder zich niet alsnog op korte termijn meldt zal een faillissementsverhoor worden gelast.”

Bij zo’n verhoor roept de rechter-commissaris de bestuurder op om te verschijnen, als die zijn medewerking weigert, kan de rechter-commissaris het OM de opdracht geven de bestuurder te gijzelen. Dat betekent dat die wordt aangehouden en ‘in bewaring gesteld’ zodat de bestuurder mee gaat werken. Er kan zelfs een celstraf worden opgelegd, maar dan moet de bestuurder wel eerst gevonden worden.

Belastingschuld

M.M. Yasar is de enige aandeelhouder en bestuurder Dunya Holding B.V., de eigenaar van Van Zaane Tweewielers B.V.

De belastingdienst heeft nog een vordering van € 427.934. De Rabobank krijgt nog € 34.950,98 van Yasar. Andere crediteuren hebben nog € 17.663,21 tegoed. Ook de curator moet nog betaald worden.

Er hebben zich nog geen personeelsleden bij de curator gemeld. Er zouden er vijf in dienst zijn geweest. De curator schrijft ook dat de inventaris zoek is: “Het is onbekend wat er met de bedrijfsmiddelen is gebeurd nadat de winkel aan de Westzijde te Zaandam is ontruimd.”

Omdat de curator geen contact heeft kunnen leggen met de bestuurder is er ook geen administratie en/of boekhouding beschikbaar.

Lees ook:

Door Piet Bakker. Bronnen: faillissementsverslag en eerder nieuws op De Orkaan. Foto: De Orkaan (winkel leeggehaald in augustus 2023).