Eikelaan Krommenie: reis door de tijd

Vandaag zijn 32 nieuwbouwwoningen aan de Eikelaan in Krommenie opgeleverd door Parteon. Het gaat om 16 sociale huurwoningen en 16 koopwoningen.

De 40 huurwoningen die uit 1923 stamden zijn vorig jaar gesloopt.

Eén oud-bewoner is weer naar de Eikelaan terugverhuisd. De koopwoningen waren snel verkocht, vier huurwoningen zijn momenteel verhuurd. De overige huurwoningen zet Parteon voorlopig in als wisselwoningen bij renovatieprojecten waarbij huurders tijdelijk andere woonruimte nodig hebben.

Op de locatie stonden ook twee kleine privé-schuilplaatsen. In aanloop naar de Tweede Wereldoorlog zijn deze door particulieren gerealiseerd om hun gezin te beschermen bij een luchtaanval. In overleg met de gemeente Zaanstad en de Stichting Militair Erfgoed Groot Amsterdam (MEGA) is besloten deze bijzondere privé-schuilplaatsen te behouden. Parteon heeft de schuilplaatsen gerestaureerd en verplaatst zodat ze nu voor iedereen zichtbaar zijn.

Reis door de tijd:

[slideshow_deploy id=’45842′]

 

Dit schreven wij de afgelopen jaren over de Eikelaan.

Deel dit artikel:

6 reacties op Eikelaan Krommenie: reis door de tijd

 1. Eline Kleibrink schreef:

  40 huurwoningen toen, 16 huurwoningen nu. Dit is dus niet zoals het hoort als de gemiddelde wachttijd op een sociale huurwoning meer dan 12 jaar is.

  • Evert Hartog schreef:

   Precies. Dat probeer ik al vier jaar uit te leggen in de gemeenteraad. Het minimum aantal van 25100 sociale huurwoningen zou volgens het college genoeg zijn voor de behoefte. Dat is niet waar. Nu de verkieizingen voor de deur staan zijn sommige partijen het plotseling met me eens dat er meer sociale huurwoningen bij moeten komen. Nu maar hopen dat ze dat na de verkiezingen niet zijn vergeten, zoals dat doorgaans gaat!

 2. Jeroen schreef:

  Er zijn ook wel oudere foto’s van de Eikelaan te vinden toch? 🙂 Deze eerste foto is van vlak voor de sloop.

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.