Eindelijk weer overwinning voor OFC

Waar vorig weekend de zon nog volop scheen, was het dit weekend zeer koud op en rondom de voetbalvelden. Gelukkig voor de toeschouwers viel er bij meerdere wedstrijden nog voldoende te genieten met onder andere (belangrijke) overwinningen van OFC (zon), Blauw Wit W.

2e Divisie

Gezien het spelbeeld van de laatste 2 wedstrijden van OFC (zon), zat het er al enigszins aan te komen. Zaterdag boekte de ploeg sinds 7 september weer eens een overwinning, middenmoter Excelsior M. werd met 3-1 verslagen. Door de zege houden de Oostzaners de aansluiting met de andere degradatiekandidaten (maar staat nog wel laatste). Foto boven van Instagram-account van eyeconsvoetbal.

3e klasse zaterdag

Fortuna W. (zat) wist met maar liefst 7-1 te winnen van Beverwijk en profiteerde daarmee optimaal van het puntenverlies van de concurrenten. De ploeg staat op een 2e plek met 3 punten achterstand op de koploper. OFC (zat) verloor met 4-5 van Reiger Boys en ZVC’22 moest met 3-0 de meerdere erkennen in Castricum. Beide Zaanse ploegen staan in de onderste regionen van de ranglijst.

4e klasse zaterdag

Nummer 4 ZCFC stak de laatste weken in goede vorm, maar leed zaterdag onverwachts een dure 2-1 nederlaag bij het lager geplaatste DTS. WSV’30 (zat) wist de goede vorm juist wel door te trekken en speelde met 2-2 gelijk tegen nummer 3 SVW’27. Subtopper Blauw Wit W. wist, door de ruime 6-1 zege op het puntloze RCZ (zat), optimaal te profiteren van het puntenverlies van de concurrenten.

1e klasse zondag

Dé derby van het weekend ging tussen Fortuna W. en Assendelft, waarbij beide ploegen de 3 punten goed konden gebruiken. Het werd echter een puntendeling, aangezien er in een wedstrijd vol strijd uiteindelijk niet gescoord werd.

2e klasse zondag

KFC wist een belangrijke overwinning te behalen op JVC. Het werd in Koog aan de Zaan uiteindelijk 2-0 voor de thuisploeg. Door de zege neemt de ploeg verder afstand van de onderste plaatsen.

3e klasse zondag

Hercules Zaandam speelde met 1-1 gelijk bij Alliance’22 en ziet daardoor het verschil met de koplopers verder toenemen. RCZ wist thuis weer niet te winnen, ditmaal was VSV met 0-4 te sterk. Door de nederlaag is de ploeg inmiddels weggezakt naar de 11e plek.

4e klasse zondag

Westzaan ontving de puntloze hekkensluiter Geel Wit’20 en wist de 3 punten in eigen huis te houden. De ploeg steeg daardoor naar de 7e plek. Zaandijk verloor met 2-1 van Meteoor en mist daardoor de aansluiting met de subtop te grijpen.   

Een Orkaan/Voetbalvaria-productie.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *