Eindelijk… (werk aan de ABN-villa, Westzijde)

‘Sinds mensenheugenis’ is misschien overdreven, maar ‘erg lang’ klopt wel: de ABN-villa aan de Westzijde staat al erg lang leeg en al erg lang op de nominatie om verbouwd te worden.

Afgelopen week kwam er eindelijke schot in. Muren werden weggehaald. Het lijkt op sloop, maar is een ‘renovatie’ waarbij het oude pand in stand blijft.

De villa wordt totaal omgebouwd tot een appartementencomplex. In voormalige bankgebouw (Twentsche Bank, ABN) en woonhuis van houthandelaar Pieter Pauw uit 1899 komen negen appartementen. Achter het gebouw aan de Zaan komt nieuwbouw met 19 appartementen.

De eerste plannen dateren van januari 2016. Ook werd sloop overwogen maar die plannen vonden geen genade in de ogen van de gemeente.

Cees van der Meer van KPO Planontwikkeling zei eerder tegen de Orkaan dat de bouw zo’n 18 maanden duurt: “Het pand wordt in oude grandeur en luister hersteld”.

Bekijk hier het hele dossier over de plannen.

Foto boven is van Maxime Morin.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Dirk Wals

    “Afgelopen week kwam er eindelijke schot in”………………..
    Gaan we Telegraaf neigingen krijgen bij De Orkaan…..? Nee, toch naar ik hoop….
    Dat schot, in wezen zijn het schotten staan al enkele maanden voor het pand met de bijbehorende hekwerken en rij-platen naast het pand om zwaar materiaal aan/af te voeren. En aan de achter(Zaan)kant van het pand is al behoorlijk wat gesloopt en afgevoerd.
    Beter opletten EN weergeven De Orkaan….!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *