Wie denkt dat de ambtenaren en raadsleden van de gemeente Zaanstad niet vooruit te branden zijn heeft het mis. Dinsdagmiddag lieten ze zich op het veld van Hercules Zaandam van hun sportieve kant zien tijdens het EK voetbal van de gemeente Zaanstad. Elk team streed onder de naam van een Europees land.

Roemenië dat bestond uit spelers van verschillende Zaanse raadsfracties en griffiers. Italië, dat strandde in de halve finale, verdedigde de eer van de afdeling burgerzaken. Of het een voorbode is voor het ‘echte’ EK, in Duitsland, weten we niet maar Frankrijk trok in de finale aan het langste eind, het ingenieursbureau van Zaanstad versloeg Schotland (Personeel en organisatie) met 3-1.

Slechts één team liet op het laatste moment verstek gaan. Dat was Oostenrijk, een afvaardiging die had moeten bestaan uit B&W van Zaanstad. Jammer, de Orkaan had burgemeester Hamming en de wethouders graag in actie gezien.

Op velden ter grootte van een kwart van het veld van de Zaandamse voetbalvereniging speelden de ‘landen’ zes tegen zes wedstrijden van twaalf minuten. Het ging er gemoedelijk aan toe, al waren sommige spelers best fanatiek. Dat resulteerde in één verzwikte enkel en hier en daar een flinke blauwe plek. Toch werd er vooral veel lol gemaakt met hier en daar een onderling plaagstootje. Zo kregen wethouders Stephanie Onclin en Gerard Slegers het wel te horen van andere deelnemers dat het college niet van de partij was. Het tweetal kwam nog wel even aanmoedigen en maakte veel goed door te garanderen dat er na de finale bitterballen waren, ‘aangeboden door het college’.

Burgerzaken soepel aan de bal. Het bracht ze tot de halve eindstrijd.
Team ‘Roemenië’ bestaande uit verschillende (steun) raadsleden, fractieassistenten en griffiers.

Door: Edwin Kleiss. (Tekst en foto’s)