Wat een geweldig leuk uitje! Afgelopen week kregen we een berichtje van het Blaise Pascal College. Zij meldden dat een van hun klassen naar Bruna zou gaan. Op kosten van school zouden de leerlingen een boek mogen uitkiezen, om lezen te stimuleren. 

Wij gaven aan dat we er graag over zouden willen schrijven, maar dat we er nóg gragerder over zouden willen lezen! We vroegen hen zelf een verslag te maken en dat kwam zojuist binnen: vandaag was de dag! Lees het hier:


Schooluitje naar de Bruna 

Het Blaise Pascal College is vandaag met klas 1B naar de Bruna gegaan. De school doet een pilot om het lezen onder schooltijd te stimuleren. De leesvaardigheid van veel leerlingen is onvoldoende ontwikkeld en heeft meer aandacht nodig. Onderdeel van deze pilot was het zelf uitkiezen van een boek. De school wil de leerlingen op deze manier meer betrekken bij de aanschaf van boeken voor de eigen schoolbibliotheek. 

De leerlingen van de TTO-stroom mochten een Engelstalig boek uitkiezen, de andere leerlingen kozen een Nederlandstalig boek. Het was een gezellige en drukke boel in de Bruna, maar de medewerkers waren geduldig en hielpen waar nodig. Enthousiast gingen de leerlingen het volgende lesuur lezen in hun nieuwe boek.                 

Leerling Shila Mustafa vertelt:

‘Zelf vond ik het wel leuk om een boek te mogen kiezen onder schooltijd bij de Bruna. Normaal vind ik een boek lezen alleen leuk als ik een boek echt interessant vind. Als je zelf een boek mag kiezen, helpt dat om het boek ook echt uit te lezen.’

Door: het Blaise Pascal College/ Merel Kan