Sp.Krommenie (zat) speelt vandaag de finalewedstrijd tegen degradatie. OFC (zat), RCZ, Hercules en Saenden spelen de 2e ronde in de nacompetitie.

3e/4e klasse zaterdag

OFC (zat) wist in de eerste ronde van de nacompetitie ruim te winnen van Jos Watergraafsmeer en treft zaterdag weer een Amsterdamse ploeg. Real Sranang, 9e in de 3e klasse B, was in de 1e ronde met 5- 1 te sterk voor 4e-klasser Jong Hercules.

Vanaf volgend seizoen is zaterdag 1 het vlaggenschip van OFC omdat de vereniging stopt met de zondag-selectie. Die degradeerde dit seizoen uit de 2e divisie. De zondagploeg werd vooral gevuld met spelers die van buiten werden aangetrokken. Het bestuur liet vorige week weten:

“Wie de media een beetje gevolgd heeft weet dat de laatste seizoenen zwaar zijn geweest voor de spelers, staf, vrijwilligers en het bestuur. Vele factoren hebben er voor gezorgd, dat wij het moeilijke besluit moesten nemen om niet verder te gaan met een ZO1. Aan de KNVB is inmiddels gemeld, dat wij geen ZO1 inschrijven voor komend seizoen. Hierdoor wordt onze ZA1 het vlaggenschip van OFC. De tijd zal het leren of er ooit weer een ZO1 komt. Zeg nooit ‘nooit’.”

4e/5e klasse zaterdag

In deze nacompetitie worden dit weekend al de finales gespeeld. Sp. Krommenie (zat) komt daarin uit tegen de nummer 9 van de 4e klasse C GeuzenMiddenmeer. De Amsterdamse ploeg was in de 1e ronde vrijgeloot. De wedstrijd wordt gespeeld op het complex van Kadoelen, aangezien de finales van de nacompetities op neutraal terrein worden gespeeld.

2e/3e klasse zondag

Zowel Hercules Zaandam als Saenden zitten bij de laatste 8 van deze nacompetitie. Hercules gaat op bezoek bij het sterke Always Forward. De ploeg uit Hoorn werd 2e in de 3e klasse A en won in de 1e ronde met 6-0 van VVW.

Saenden speelt “thuis” tegen Roda’46. De 3e klasser was in de 1e ronde met 1-4 te sterk voor een andere 2e klasser Sporting’70. Aangezien er onderhoud wordt gepleegd aan de velden van Saenden, wordt de wedstrijd gespeeld op het complex van Knollendam.

3e/4e klasse zondag

Na de uitschakeling van Rood Wit Zaanstad en Westzaan is RCZ nog de enige Zaanse vertegenwoordiger in deze nacompetitie. De Racers waren in de 1e ronde vrijgeloot en beginnen haar strijd om lijfsbehoud tegen 4e klasser TOS-Actief, dat in de 1e ronde nog met 4-5 te sterk was voor Rood Wit Zaanstad.

Klik hier voor alle wedstrijdschema’s in de nacompetities

Het complete programma voor dit weekend:

Zaterdag 10 juni

• 14.30 uur Real Sranang – OFC (zat)
  • 14.30 uur GeuzenMiddenmeer – Sp.Krommenie (zat) (bij Kadoelen)

Zondag 11 juni

• 14.00 uur Saenden – Roda’46 (bij Knollendam)
  • 14.00 uur Alw. Forward – Hercules Zaandam
  • 14.00 uur RCZ – TOS Actief

Foto boven van Theo van Vlaanderen van Sporting Krommenie (zat) in de wedstrijd tegen Blauw Wit Wormerveer