FabriekPanel: Deux

De terugkeer van ons Fabriekpanel vindt ook in deze tweede lockdown plaats via onze online filmzaal op filmplatform Picl, gewoon vanuit huis te bezoeken. Op hun eigen bank kijken man en vrouw Jan de Laat en Marjolein de Bot samen naar een romance tussen twee oudere buurvrouwen in Deux. Hoe is het om een coming out te hebben op latere leeftijd?

Marjolein de Bot (interne begeleider op een school voor zeer moeilijk lerende kinderen), 39, Zaandam:

Marjolein

“Dit was echt heel erg mooi. Zo veel mogelijk mensen moeten hiernaar gaan kijken. Een rustig opgebouwd en teder (soms ook onstuimig) verteld verhaal over de liefde. Deze film bewijst maar weer eens dat je nooit te oud bent om verliefd te zijn. De twee hoofdrolspeelsters zijn adembenemend. Je voelt de liefde die ze voor elkaar hebben en je gunt ze gewoon een heerlijk leven, al dan niet in Italië. Dat laatste snap je wel als je de film ziet.” 

Jan de Laat (strategisch adviseur gemeente Amsterdam, gemeenteraadslid Groen Links Zaanstad), 42, Zaandam:

Jan

“Mijn schoonvader, Marjoleins vader, vertelde pas op zijn zeventigste dat hij op mannen valt. Dat late uit de kast komen is dus heel erg herkenbaar, maar in Deux wordt er nauwelijks iets uitgesproken. Het blijft maar gokken hoe het precies zit. Dat het gesprek niet op gang komt voelde wel onbevredigend. De kleinzoon vond ik een mooi detail. Je merkt dat hij goed snapt wat er gebeurt en het wel prima vindt, maar dat het de generatie tussen hem en zijn oma is die er moeite mee heeft. Hij zelf wil gewoon bij zijn oma zijn.” 

Deux draait sinds 28 januari in de online filmzaal van Filmtheater De Fabriek op Picl. 

Ga naar Picl voor het gehele aanbod.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *