Facebook-dreigers morgen voor de rechter

De vijf Zaankanters die beschuldigd worden van discriminatie en het uiten van bedreigingen via Facebook mogen zich verantwoorden.

Zij verschijnen morgenochtend (vrijdag) voor de Meervoudige Kamer in Haarlem. Een zesde verdachte is minderjarig en die wordt daarom op een andere manier berecht.

De aanleiding van de getypte diarree op hun Facebookpagina was de komst van een moskee/islamitisch centrum in Assendelft (Saendelft).

“Gas aansluiten op dat hok” “begin er dan maar n treinstation naast ken je ze gelijk afvoeren” “ABFUHREN” “En branden maar” “Ok mensen de oven staat aan. Kom maar met de eerste……..!!”

Hoewel het om een persoonlijke pagina ging, verspreidde het zich snel. Het Bureau Discriminatiezaken ontving er klachten over en deed in overleg met het Openbaar Ministerie aangifte.

Eerder, in oktober vorig jaar, zou de zaak voorkomen bij de Enkelvoudige Kamer, maar dat ging op het laatste moment niet door.

Hier vind je het rapport van Bureau Discriminatiezaken over Islamofobie en dit schreven wij er eerder over.

 

Deel dit artikel:

10 reacties

 • cor

  Raar…als ze hadden gezegd….zuurstof ipv gas aansluiten….en tram ipv trein….had er niemand problemen gemaakt….whats in a word….

  • Laura

   Ligt niet alleen aan de woorden hoor.. Dat jij dit niet snapt zegt genoeg over jou..

   • Barend

    Misschien dat Cor bedoeld dat dit maar woorden zijn van mensen die niemand serieus zal nemen. Echter het antisemitisme wat er geschied in Europa, waarbij het niet bij woorden blijft gedaan door islamieten, is een onderbelicht fenomeen waarbij het heel vreemd is waarom dat doodgezwegen wordt door links. Zal dat komen omdat dat links niet uitkomt en een racistische opmerking van een randdebiel op sociale media zo lekker handig is?

    • Hans Kuyper

     En het ergste is nog, Barend, dat je dit waarschijnlijk serieus bedoelt.

     • Barend

      En het ergste is nog Hans, dat jij nog steeds denkt dat we allemaal in een kinderboekavontuur leven. Terwijl de werkelijkheid soms keihard is, maar met de kop in het zand steken zal de werkelijkheid nooit onder ogen komen.

    • Boon

     Dat is makkelijk scoren zonder je te verdiepen in de basis van het antsiemitisme van de huidige Islamitische gemeenschap. Het vreemde is dat ultrarechts tegenwoordig wel tegen het Joodse is maar nog meer tegen Mohammedanen. Daarop lopen ze weg met Israel de basis van het anti-semitisme van de jeugdige mohammedanen..
     Maar laten we wel wezen deze lawaaipapegaaien wisten drommes goed waar dat gas voor diende.

     • Barend

      Jij geeft dus toe dat het antisemitisme vanuit de islamitische hoek daadwerkelijk bestaat. Ik wou dat meer lui dat erkende, dan krijg je tenminste een eerlijke discussie. Echter proef ik dat jij dat antisemitisme goed praat ivm dat het een reactie zou zijn op hoe Israël in het conflict met de Palestijnen staat. Of proef ik dat verkeerd?

     • Boon

      Inderdaad Barend, het anti-semitisme van de zeg maar oude wereld is een andere dan dat die er is vanuit de Moslimlanden als gevolg van het handelen van de Staat Israel. Helaas lopen die zaken door elkaar en verschuilen allerlei groeperingen zich achter het woord antisemitisme.Gelukkig begrijp ik het volgens sommigen niet en dat laat ik graag zo.

     • Barend

      Boon, even hier een reactie op he oude en nieuwe wereld aan antisemitisme. Enige weken terug zou ik een boos iemand zijn die boos is op de hele wereld, volgens u. Dit was in een discussie waarin ik zei dat de top van zorginstellingen maar eens op hun riante salaris gekort moeten worden. Een 2tal weken terug komen 2 onderzoeks-professoren met de conclusie dat de top van vele zorginstellingen zich zeer makkelijk verrijkt zonder dat dat consequenties heeft……maar oke, sommige vinden mij een vooral boos iemand……..dag meneer Boon.

 • De Orkaan

  De uitspraak, de argumenten en een beetje spijt (of helemaal niet)
  http://deorkaan.nl/zaak-zaanse-facebook-dreigers-boete/

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *