Fatbiker zwaargewond na aanrijding met fietsster

Zaterdagochtend – 15 juli – rond 06.45 uur zijn een fatbiker en een fietsster hard met elkaar in botsing gekomen op het fietspad naast het Stadhuisplein. De fatbiker, die vanaf de kant van het station kwam, is hierbij zwaargewond geraakt.

De fietsster kwam vanaf de Provincialeweg en wilde het fietspad opdraaien. Op dat moment kwam de fatbiker aan en zijn zij met elkaar in botsing gekomen. Er kwamen een politieauto, drie ambulances en een traumahelikopter ter plaatse. De fatbiker kwam hard ten val en kwam met zijn hoofd op het fietspad terecht. Hij is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De fietsster had meer geluk. Zij is nagekeken in de ambulance en mocht daar even later weer uitstappen.

Bijdrage door Michel Schermer

Deel dit artikel:

8 reacties

 • Rens Kleijn.

  Dit is een gevaarlijk kruising. Nog los van de snelheid die je met een elektrisch voertuig kunt bereiken, en de aanwezige haaientanden op deze haakse bocht, is het door de dichte bebouwing pas op het laatste moment te zien of er gevaar dreigt. Het is erg krap allemaal, en er staat vaak bouwverkeer op dit deel van het fietspad. Hopenlijk zijn de verwondingen van het slachtoffer geneesbaar.

 • Nico Smit

  Hier moet gewoon een spiegel hangen, hing die hier vroeger niet ??

 • Het fietspad langs het station is toch afgesloten? Hoe kan die fietser op die fatbike daar dan vandaan komen? Dat verwacht je dus niet. Wat voor fatbike was het, eentje met trapondersteuning (kan legaal zijn) of eentje met snelheidshendel (valt onder de brommers, illegaal)? Ik wens de betrokkende een voorspoedig herstel, zowel fysiek als mentaal.

 • Martijn Spapens

  Helaas niet de eerste keer dat er op die plek ongeluk is gebeurd. Ik let op die plek altijd extra op want door de haag die er staat ontbreekt elk overzicht. Het zou ook verstandig zijn een helm te dragen als je zo kwetsbaar bent in het verkeer op elektrische fiets/fatbike. Ze rijden ontzettend hard soms met de mobiele telefoon nog in de hand. Misschien moet de overheid toch maar een helm plicht instellen want een eigen verantwoordelijkheid nemen op dit punt doen weinigen.

 • Willem Grunewald

  Het zou helpen als de haagbeuk achter het groene huisje laag gesnoeid wordt dan heb je beter uitzicht naar links.

  • Martijn Spapens

   Misschien melding maken bij de gemeente? Zit zitten er bovenop maar hebben er zelf blijkbaar nog geen last van gehad ?

 • Eduard Peters

  Misschien gewoon veel te hard gereden? Misschien niet goed uitgekeken? Misschien tijd voor helmplicht voor fatbikes?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *