Ff geld pinnen… nee dus…

Cash op zak is altijd handig, je weet het nooit, en – hoewel ouderwets – echt geld voelt toch meer als, tja… echt geld…

Maar wie in bij station wil pinnen, komt van een koude kermis thuis. In de stationshal is geen pinautomaat meer en de automaat op de overbouwing is dichtgetimmerd zagen we gister voor het eerst (naast de ook al gsloten Smullers).

Zo langzamerhand krijgen we een fraaie verzameling gesloten pinautomaten.

Westzaan (foto Gré Luttik), september 201
ABN AMRO Gedempte Gracht (december 2019)
Kogerveld (foto Nico vd Velden, december 2020)
Lobeliusstraat, december 2019 – hier kwam een Geldmaat terug
Deel dit artikel:

12 reacties

 • marcel beekmans

  erg vervelend is dit. op deze manier woord de maatschappij cash loos gedwongen
  ik vind het fijn om, de dagelijkse boodschappen cash te betalen. zo houw ik grip de uitgaves…. erg vervelend!

 • Jacob Cabida

  Ja, dit is erg onhandig. Ik wilde contant geld omdat ik de dag erna op vakantie ging. Wel handig om contant geld op zak te hebben. Ik heb een uur nodig gehad voordat ik een automaat vond die het wel deed. Het lijkt me ook erg lastig voor ouderen, die moeten de gehele stad aflopen op zoek naar een geldautomaat?! Bizar!

 • Fred Blijestein

  In Krommenie is geen enkel buiten pinapparaat meer te vinden. Er zijn slechts 2 geldautomaten inpandig in 2 winkels.Lekker handig als je buiten winkeltijden geld nodig hebt.

 • Henk ten Bergen

  In Losser is het net zo , geen enkele pinautomaat meer .
  Het is zoals Marcel Beekmans schreef je wordt gedwongen om alles per internet of contactloos te betalen .
  En de banken maar klagen dat de mensen niet
  meer in een bankfiliaal komen, terwijl zij er zelf schuldig aan zijn.
  En de ouderen zijn hier de dupe van .
  En dan zeggen de banken dat zij sociaal bezig zijn.

  • Banken zijn groot geworden door de kleine man als de kleine man zijn geld is van de bank massaal haalt kijk dan waar deze banken blijven nergens dus gewoon lak aan de consument tijd dat we massaal ons geld van de bank halen

 • Oh dus je reactie moet eerst worden goedgekeurd kun je nagaan dat de waarheid weer eens in doofpotten land gaat vraag dan niet om een reactie wat een hypocrat ie

  • De Orkaan

   Hoi Joop, als je voor het eerst op De Orkaan reageert dan modereren we handmatig. Als alles oké is, dan kom je er daarna automatisch door. Jouw eerste reactie kwam om 1:19 uur binnen. Toen sliep de redactie de slaap der rechtvaardigen.
   Die eerste reactie zouden we prima hebben doorgelaten. Niks geen doofpot of hypocrisie. Door die tweede reactie hebben we alleen wel besloten je nog even op de ‘moderatielijst’ te zetten. Dat betekent dat je prima kan reageren, maar dat wij eerst handmatig (als we wakker zijn) even kijken of het volgens onze regels is: https://www.deorkaan.nl/nog-maar-een-keer-wat-wel-en-wat-niet-mag-in-reacties-op-de-orkaan/

 • Johan van Maarschalkerwaard

  Waarom zou je anno 2021 nog cash op zak willen hebben als je kunt pinnen, chippen, tikkieen en contactloos betalen met je mobieltje? In de supermarkten veroorzaak je als cash gebruiker ellenlange rijen door het geneuzel met muntjes en wisselgeld. De pinautomaten worden veel gebruikt door pasjesrovers en oplichters. Dus weg met die pinautomaten. Los je meteen een substantieel aandeel criminaliteit mee op.

 • Jaap Meeuwsen

  Nou Johan, en wel hierom.
  Zaterdag op de Dam uit eten, bij binnenkomst werd gemeld dat het internet eruit lag en dat pinnen dus niet mogelijk zou zijn, alleen contante betaling.
  Dan maar even naar een pinautomaat zoeken….nee dus, in het centrum niet meer aanwezig, ook de enige nog ( ING ) op de hoek van de gracht / Westzijde, wordt verbouwd ( tijdelijk in de Rozenhof, geen geldopname ) geen pinautomaat dus.
  Gelukkig na drie kwartier of zo…hoera, we hebben weer internet !
  Anders had het afwassen geworden 🙂

  En dan zullen we het nog maar niet hebben over de groep mensen die moeilijk met geld om kunnen gaan, die raken het overzicht makkelijk kwijt en bij contant geld geldt, portemonnee leeg, even stoppen met uitgeven.
  Dat is duidelijk.

 • Caroline Boone

  Voor zover ik weet zijn er nog wel een aantal geldautomaten van Geldmaat beschikbaar door de stad. Maar deze staan vnl in de winkels los geplaatst en dus alleen bereikbaar tijdens openings/winkeltijden…

  http://www.geldmaat.nl

  https://www.locatiewijzer.geldmaat.nl/

 • Pieter Ruig

  Verleden week getracht geld op te nemen bij de ABN AMRO, helaas is dat niet gelukt. Binnen is de Geldautomaat verdwenen evenals de twee geldautomaten buiten.
  Hadden ze dat niet kunnen regelen dat er tenminste ëën geldautomaat in bedrijf kon blijven nee. Over service gesproken. Die bij deze bank ver te zoeken. Mijn bankpasje deed het niet. Dan moet u bellen zeiden ze binnen tegen mij. We hier geen tijd voor, dat kunt u zelf wel. Ze vergeten dat niet iedere oudere zo bijdehand is om dit ter plekke met zijn mobieltje te regelen.

  • Greet van de Hoef

   Wat een flauwekul. Alsof je kasje niet gescimd kan worden door criminelen. Ik vind cash ook prettig,zeker als je door aankopen met pin €0,25 per transactie moet betalen aan bijvoorbeeld marktkooplui. Dit omdat deze mensen voor het mobiele pin gebeuren de kosten voor een pin transactie gewoon doorberekenen. Mensen met een wat minder goed gevulde beurs zich dit niet kunnen veroorloven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *