Fietsen in de Zaanstreek

In de Zaanstreek zijn er veel mogelijkheden om te fietsen. In het prachtige landschap liggen verscheidene fietsroutes, zoals de zogenoemde fietsroute Langs de Zaan. Hierbij kom je langs de Zaanse Schans, dus molens zult u zeker weten tegenkomen. Hiervoor heeft u natuurlijk wel een fiets nodig.

Als deze toe is aan vervanging dan is een nieuwe fiets kopen bij mantel.com een aanrader. Op deze de website van Mantel.com kunt u veel verschillende fietsen kopen, zoals racefietsen, stadsfietsen en kinderfietsen. 

Langs de Zaan

De eerder genoemde route Langs de Zaan is een bekende route in de Zaanstreek. De route is bijna 39 kilometer lang en duurt gemiddeld net wat minder dan drie uren. Je komt natuurlijk molens tegen tijdens het fietsen, aangezien de route langs de Zaanse Schans gaat. Hier kunt u er natuurlijk voor kiezen om af te stappen, maar Langs de Zaan kent nog meer mooie afstapmomenten. Voorbeelden hiervan zijn het Hembrugmuseum en het Czaar Petershuisje. Tevens brengt de route u langs oud industriegebied.

De Zaan, de Poel en ’t Zwet

Wilt u liever een kortere route door het Zaanse landschap fietsen, dan is De Zaan, de Poel en ’t Zwet een prachtige keuze. Deze route is 25,5 kilometer lang, wat bijna twee uren gaat duren. De route brengt u langs dorpen als Wormer, Spijkerboor en Neck. Daarnaast fietst u door een beeldschoon natuurgebied genaamd het Wormer- en Jisperveld. Dit is een van de grootste veenweidegebieden in West-Europa, bovendien lopen er helemaal geen wegen. Alles gaat per boot, inclusief de koeien. Dit gebied is omcirkeld door dijken, wat zorgt voor een geweldig uitzichtpunt. Daarnaast herbergt het gebied forten, aangezien het de locatie van de Stelling van Amsterdam is. Natuurlijk zult u ook molens tegenkomen, zoals molen De Koker.

Het achterland van Wormerveer

Een ander voorbeeld van een prachtige fietsroute in de Zaanstreek is Het achterland van Wormerveer. Deze route van 24 kilometer valt te fietsen in ongeveer een uur en 40 minuten, waarin u volop zult genieten van het Noord-Hollandse landschap. De regio staat bekend om zijn molens, dus deze zult u genoeg zien als u ervoor kiest om deze fietsroute te nemen. Onderweg zult u onder andere de molens De Schoolmeester en Het Prinsenhof kunnen aanschouwen. Ook Tapperij de Verwachting staat aan de route, wat een prachtig oud gebouw is. Hier kunt u genieten van speciale bieren, maar in het café wordt ook live muziek gespeeld.

Partnerbijdrage via Twenty Four Webvertising.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Jos Doedel

    In de Zaanstreek zijn veel mogelijkheden om je reclamebericht voor het voetlicht te krijgen. Hiervoor is het niet nodig om een pakkend verhaal te schrijven, ook de meest kreupele tekst vindt moeiteloos zijn weg naar de lezer…

  • Jan Vlier

    Tijdens de fietstocht langs de molens fiets je ook langs hondenkapper Jos Doedel ‘Jos Doedel voor een kale poedel’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *