Fietsen langs Papenpadsloot: nieuwe brug (filmpje)

“Wat is de bedoeling van deze nieuwe brug vanaf het oude Sigma-terrein naar de achtertuin van het Zaanlands Lyceum?” vroeg Frank Hondsmerk zich af op de Facebook-pagina “Je Bent een Zaankanter als…“.

Uit de rapporten over Inverdan (Actualisatie 16.2 Inverdan in de versnelling) is inderdaad op te maken wat daar komt: een tijdelijk fietspad.

“In september 2016 wordt gestart met de aanleg van het tijdelijke fietspad over Overtuinen A” schrijft de gemeente, “medio december 2016 is het fietspad inclusief brug gereed.” (voor de vleermuizen die daar waren aangetroffen, zijn “mitigerende maatregelen genomen”.)

Er stond ook een kaartje bij:

De Orkaan maakte van de foto van Frank, de plattegrond en een vlucht met Google Earth een filmpje:

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Wat is er precies “tijdelijk” aan het fietspad Overtuinen?
  Dat fietspad staat toch al jaren in de planning, er is subsidie voor verstrekt (inmiddels wel veminderd, lees ik) enz. enz?

  • De Orkaan

   Zaken die in Zaanstad “tijdelijk” zijn hebben nogal eens de neiging dat heel lang te zijn… (de noodtrap bij het station?). Het is de tekst uit de Inverdan-notitie. Ons vermoeden is dat het te maken heeft met het ontbreken van bouwplannen voor Overtuinen A. Pas als die er zijn kan je een fietsroute permanent maken, en dan alleen als het past in dat bouwplan. Wij gaan er vanuit dat het tijdelijk in dit geval jaren gaat duren.

 • Herman Aartsen

  In mijn jeugd liep er een pad aan de andere kant van de sloot inclusief brug

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *