Fietsen onder en langs het stadhuis

Hoog boven het huidige fietspad onder het stadhuis van Zaanstad zijn de dragers zichtbaar van de nieuwe fietsroute die over het spoor langs het stadhuis naar het centrum van Zaandam voert.

De spooroverbouwing zelf schiet ook snel op. De contouren van de winkels zijn al te zien.

Het huidige fietspad – in feite de snelfietsroute naar de Hempont – is tijdelijk ‘verboden te fietsen’. Omdat bijna niemand zich daaraan houdt en de route ook gebruikt wordt door voetgangers levert dat regelmatig gevaarlijke situaties op.

De hekafsluiting bij het busstation is inmiddels deels weer weggehaald. Bij het alternatieve olifantspaadje langs de Provincialeweg en de busbaan zijn nieuwe hekken geplaatst (waar ook weinig mensen zich wat van aan trekken).

 

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Niek

    Natuurlijk loopt het minder in het oog, maar rondom de oversteek van de Houtveldweg, aan de andere kant van het station is het voor voetgangers en fietsers ook erbarmelijk eh… geregeld wil ik eigenlijk niet zeggen.
    Het is een dood-ordinaire puinhoop, daar. Met name de route naar de Schaven- en Zagenwijken en het R.O.C. zijn schandalig, en tienmaal zo, bij of na een regenbui. Een boer zou de koeien er niet overheen laten lopen, maar het is kennelijk goed genoeg voor ons, het voet-vee, inclusief ouderen, slechtzienden, rollatorgebruikers, kinderwagens, loslopend grut en boodschappenkarretjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *