Fietser ernstig gewond bij aanrijding met scooter

Vrijdagavond – 16 juni – zijn rond 20.00 uur een fietser en scooter met elkaar in botsing gekomen op de Wormerringdijk in Wormer. 

Zowel de fietser als de scooter reden op het fietspad in de richting van Oostknollendam. Op het moment dat de scooter de fiets wilde inhalen begon volgens getuigen de fietser te slingeren. Hierbij is de fietser met zijn stuur tegen de bak achterop de scooter terecht gekomen. De fietser is met een harde klap op het asfalt gevallen. Vanwege de ernst van het ongeval en het buiten bewust zijn van de fietser werd er een traumahelikopter opgeroepen. Op het moment dat de helikopter ter plaatse was, hoefde deze niet te landen. De fietser is door de ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. 

De Verkeersongevallenanalyse (VOA) doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Tijdens het onderzoek is het fietspad tijdelijk afgesloten geweest. Fietsers en scooters mochten gebruik maken van de naastgelegen weg. Bij het onderzoek zijn zowel de fiets als de scooter in beslag genomen. Ook de telefoon van de bestuurder van de scooter is in beslag genomen en maakt onderdeel van het onderzoek uit.

Bijdrage van Michel Schermer

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Jaap Meeuwsen

  Het wordt lijkt het toch wel steeds duidelijker dat scooters en fietsen op een fietspad niet zo’n goede combinatie is, zeker niet op smalle fietspaden als dit.
  De fietser een spoedig herstel gewenst.

 • M. de Boer

  Het is daar echter ook wel heel bochtig en nu er niet meer geregeld wordt gemaaid wordt het zicht ook niet beter. Zelfde als vanaf de P van de Poelboerderij naar de Koningsvarenflat.

 • Marijke Becker Friso

  Helaas heb ik ook een flinke valervaring van een achteropkomende (snelle) fietser.
  Op een breed fietspad werd ik veel te dichtbij voorbij gefietst en werd ik ‘aangehaakt’ door de inhalende fietser. Er wordt vaak te weinig afstand gehouden bij het inhalen.

 • Cath Boon

  Ja, mensen moeten wel op blijven letten. En ik weet natuurlijk niet hoe het zat, maar het is toch tenenkrommend hoeveel mensen continu met dat schermpje, de heilige telefoon bezig zijn. Ik zie ze zelfs met losse handen fietsen en met de telefoon in hun hand blik naar beneden en kijken verder nergens naar. Het is allemaal verboden maar daar merk je weinig van. Net als het met 3-4 man naast elkaar blijven rijden, daar erger ik mij ook te pletter aan. 1 foutje en je ligt in het ziekenhuis of zelfs erger, je graf.

  Prima dat de politie de telefoon in beslag heeft genomen maar dat zou voor beide bestuurders moeten gelden. En dan kijken welke er op dat moment in gebruik was, of geen…

 • Diederik Eijer

  De telefoonvan de fietser is niet in beslag genomen??

  Ik zie meer fietsers appen dan bromfietsers. En plotseling slingeren istypisch appen achter het stuur gedrag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *