Fietser zwaargewond na ongeval in Zaandam

Op de Heijermansstraat in Zaandam werd vanmiddag – vrijdag 26 mei – rond 14.30 uur een overstekende fietser geschept door een busje.

De klap kwam zo hard aan dat het voorraam van de auto een grote ster opliep en de fiets vele meters verderop terecht kwam.

De fietser is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De Heijermansstraat richting Zaandam werd afgesloten. Op de A8 ontstond een forse file richting de A7 (naar het centrum van Zaandam).

De exacte toedracht van het ongeluk wordt onderzocht door de Verkeersongevallenanalyse (voa).

Op de foto’s is te zien dat de fiets een behoorlijk eind van de fietsoversteek terecht is gekomen.

Deel dit artikel:

14 reacties

 • Sonja Puhl Diehle

  Busjes kunnen niet scheppen. Waarom niet de bestuurder genoemd? foutje natuurlijk. kan gebeuren

  • Jeroen van der Tol

   Ik ben fervent fietser en ik vind automobilisten soms heel gevaarlijk rijden, maar ik distantieer mij volledig van dit bericht. We leven in een rechtstaat en ben fel tegenstander van de ‘pek en verenaanpak’ die mw Puhl voorstelt.

   • Sonja Puhl Diehle

    Onjuist.
    Waar leest u dat ik mij uitspreek over de schuldvraag?
    Spoiler: Nergens.

    Verkeer is mensenwerk.
    Dingen zijn nooit verantwoordelijk.

    Lees ‘Het recht van de snelste’ van prof. dr. M. te Brömmelstroet (stedelijke mobiliteit) en u begrijpt het wellicht wel.

    • De Orkaan

     De Fietsersbond is zeer vasthoudend om De Orkaan er bij voortduring op te wijzen dat onze koppen, onze artikelen, foto-onderschriften, tweets en Facebook-posts niet kloppen als we schrijven dat er een ongeluk is gebeurd waarbij een auto was betrokken. Zij vinden dat we altijd moeten schrijven dat een automobilist iemand aanrijdt en niet een auto. Maar net zoals we zullen schrijven dat een vliegtuig is neergestort (en niet een piloot) of een trein is ontspoord (en niet de machinist), zullen we gewoon schrijven dat een auto ergens tegenaan is gereden (een muur, een andere auto, een fietser). En in die auto zat een mobilist – logisch toch.

     • Sonja Puhl Diehle

      Als we gaan vergelijken weet ik er ook nog wel een paar.

      ‘Aangereden door auto’ is net zo absurd als ‘overvallen door pistool’ of ‘geschopt door schoen’.

      Ik heb eerder gezien dat jullie het wel kunnen.

      Consequent blijven. Auto en fiets of automobilist en fietser
      Verkeer is mensenwerk

     • René Kruithof

      En dan blijven jullie dus consequent meewerken aan het afschuiven van de verantwoordelijkheid van met name de automobilist.

   • Bert Versteeg

    Zo is die fietsersbond nu éénmaal, altijd wijzen naar de automobilist.
    Kijk maar naar wat mevrouw Puhl schrijft met haar vergelijkingen “fietser geschept door auto*
    Wat is daar fout aan? Het klopt namelijk als een bus.
    In artikelen op de Orkaan heeft diezelfde mevrouw Puhl het over gevaarlijke kruispunten of gevaarlijke wegen terwijl kruisingen en wegen absoluut niet gevaarlijk zijn, het zijn de berijders die het gevaarlijk maken!”
    Ook haar citaat: het recht van de snelste” met expliciet daarachter “en u begrijpt het wellicht wel” doet ons geloven dat de bestuurder van het busje de schuldige ook al schrijft ze dat niet maar het ongeval wordt onderzocht.
    Het is niet zo dat als een verkeerslicht op groen springt je niet blindelings kan vertrouwen dat het ook veilig is. Je zult altijd moeten blijven opletten.
    Maar mevrouw Puhl en haar fietsersbond zullen nooit begrijpen dat de fietsers de kwetsbare groep verkeersdeelnemers zijn en daarom extra alert moeten zijn.
    Het gedrag van veel verkeersdeelnemers, dus ook fietsers, laat te wensen over en omdat mevrouw Puhl voor de fietsers is en tegen de automobilist zou ze beter voorlichting aan fietsers kunnen geven in plaats van vermeende fouten in teksten op te sommen of de gemeente op kosten te willen jagen omdat ze kruisingen of fietspaden wil veranderen omdat er af en toe eens een ongeluk gebeurd!

  • Jullie zijn volwassen mensen! Het is een vriend van me! We zijn allemaal heel erg geschrokken wat er is gebeurd! En jullie zeggen dit soort dingen! Jullie kunnen ook sterkte zeggen!

 • JAN Schaap

  Lijkt mij ook logisch dat je gewond raakt na en tijdens een ongeval en niet ervoor.

 • Ordea faiz

  Heel veel sterkte voor de familie. ik heb een kaarsje aangebrand.

 • Rens Kleijn

  Is het niet belangrijker te wensen dat de aangereden persoon kan herstellen van het opgelopen letsel, dan elkaar te belagen met woordspelletjes ?

 • Dirck Jonker

  Is het nu automobilist rijdt fietser aan of auto rijdt fiets aan?

 • Kees Hamster

  Ah, ik lees: het bestuurder (m/v mag tegenwoordig niet meer..) van een busje kwam in botsing met een fietsend persoon tja, ook hier geen m/v op de enz. enz.

  Of een fietsend persoon kwam in botsing met een busje waarin het bestuurder zat.

  We weten immers ook niet wie de veroorzaker/schuldige is.

 • vergeet er niet bij te vermelden dat de fietser een fiets met trapondersteuning met voorwielaandrijving bereed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *